Nieuws

« Vorige - Volgende »

Groep 7 en 8 leggen volgende week fietsexamen af

16 mei 2018 - 12:03  •  reacties

Groep 7 en 8 leggen volgende week fietsexamen af

Alphen aan den Rijn - De kinderen fietsen tijdens het fietsexamen zelfstandig één van de vijf routes door de gemeente Alphen aan den Rijn. Ouders en vrijwilligers van VVN (Veilig Verkeer Nederland) controleren de kinderen onder andere op hun verkeersgedrag, zoals het goed achterom kijken bij het afslaan en goed richting aangeven.Daarnaast is het ook belangrijk dat de fiets voldoet aan de juist benodigdheden zoals een licht, slot en natuurlijk een goed werkende kettingkast. Deze en andere onderdelen zijn natuurlijk snel online te bestellen bij online fietsenwinkels als bikester. 

Op 22, 23 en 24 mei leggen de leerlingen in Alphen aan den Rijn hun fietsexamen af, net als de scholieren uit Zwammerdam en Aarlanderveen. Op 17 mei zijn scholieren uit Boskoop aan de beurt, op 30 mei Benthuizen, 13 juni Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn en op 15 juni de scholieren uit Hazerswoude-Dorp. 

De gemeente roept weggebruikers op om deze dagen extra alert te zijn. De deelnemende kinderen zijn te herkennen aan een veiligheidshesje, voorzien van een nummer. 

Fotograaf: Josh Walet