Advertorial Algemeen

Alphens draaiorgelman Koos mist zijn maatje Henk

Draaiorgelman Koos is elke zaterdag met zijn draaiorgel in het centrum van Alphen aan den Rijn te vinden. De afgelopen 35 jaar was zijn maatje Henk steevast ieder weekend van de partij, tot hij afgelopen maand op 65-jarige leeftijd overleed na een periode van ziekte.

"Het is echt een gemis", vertelt Koos. "Henk was zo trouw als wat en was er 35 jaar lang ieder weekend, vaak nog eerder dan ik." Koos, die samen met zijn zoons op zaterdag naar Alphen komt, sprak met Henk altijd af bij de Delifrance in het centrum. Daar dronken ze samen een kop koffie, voor ze om 09.30 uur met het draaiorgel van start gingen in de Van Mandersloostraat. 

"Henk vond dat prachtig, hij was echt helemaal weg van het orgel. Hij mocht voor ons ook collecteren, dan gaf ik hem zo'n blikje. Ook mocht hij zo nu en dan boeken opleggen om de muziek te wisselen." Samen deden ze hun vaste rondes door het centrum, langs de markt en de Raadhuisstraat. Henk, ook voor Alphenaren onlosmakelijk verbonden met het draaiorgel, hield de tijd dan goed in de gaten. "Als je bezig bent of een gezellig praatje voert, dan vergeet je wel eens dat het tijd is om verder te gaan. Maar Henk niet hoor! Die hield stipt de tijd bij en stuurde ons door als wij het niet in de gaten hadden", lacht Koos.

Na zoveel zaterdagen samen te hebben doorgebracht waren Koos en zijn zoons vanzelfsprekend aanwezig op de begrafenis. "Het was een mooie begrafenis, waar ik ook nog een stuk heb mogen voorlezen", aldus Koos. Uiteraard was ook het draaiorgel aanwezig om muziek te spelen tijdens de dienst. "Dat was echt ontroerend. We hielden het alle drie niet droog."

Het draaiorgel is nog steeds iedere zaterdag in het Alphense centrum te vinden, maar vanaf nu wel zonder Henk. "We gaan 'm heel erg missen", aldus Koos. 


Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.