Advertorial Algemeen

Tip-top 5: Leuke warm weer-uitjes voor uit de zon

Wat is het warm! De zomervakantie doet haar naam eer aan in Alphen aan den Rijn. Dat zonnetje is natuurlijk heerlijk, maar soms is het ook wel even lekker -en goed- om iets te ondernemen waarvoor je niet in de zon in hoeft.

Bekijk hier onze tip-top 5 om leuke dingen te doen met warm weer, waarvoor je even niet de zon in hoeft!

Bioscoop
Even aan de zon ontsnappen in de bioscoopzalen van theater Castellum. Met drie ondergrondse zalen is het lekker koel én is er iedere dag voldoende aanbod, van kinderfilms tot actiefilms. 

Schildpaddencentrum
Voor veel Alphenaren een verrassing dat we het hebben in Alphen: het Schildpaddencentrum. Een opvangcentrum voor de dieren waar ook voorlichting wordt gegeven over de activiteiten van de stichting en educatie op het gebied van schildpadden.

Ballorig
Lekker spelen en klimmen, maar dan niet in de volle zon? Nabij winkelcentrum De Baronie vind je Ballorig, een overdekt kinderspeelparadijs. 

Fotograaf: 3dman_eu, Pixabay

Bowling
Kijken wie er als eerste een strike gooit? In de koelte bij Bowling Alphen (airco aanwezig!) kun je met de hele familie of met vrienden een baan huren en proberen om de kegels om te gooien. De bediening voorziet je uiteraard van een lekker koud drankje. 

Escaperoom Alphen
Bij de Escaperoom in Alphen krijg je een uur de tijd om te ontsnappen uit de Egyptische tombe door raadsel en puzzels op te lossen. Ook handig als even een uurtje voor jezelf wilt.. ;) 


Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.