Nieuws

« Vorige - Volgende »

Leerlingen Leerpark organiseren High tea in Baronie

10 september 2018 - 15:57  •  reacties

Leerlingen Leerpark organiseren High tea in Baronie

Alphen aan den Rijn - De jongeren, die hun tijdelijke schoolgebouw hebben aan de Margrietlaan, komen met grote groepen tegelijk binnen. Ook maken de jongeren wel eens wat herrie en laten soms rommel achter, erkent de middelbare school.

Laura Marx, docent van het Leerpark: "Dit werkt bij de oudere bezoeker van het winkelgebied een vervelend gevoel op. Ze durven de jongeren bijna niet aan te spreken. Met het organiseren en bereiden van de High tea hopen we een verbinding te maken tussen de senioren en onze leerlingen. Het is de bedoeling dat ze met elkaar genieten van de heerlijke hapjes die door de leerlingen gemaakt zijn en tegelijkertijd in gesprek gaan over hun ervaringen."

Bewustwording
De leerlingen werken samen met de politie bij het organiseren van de High tea. Medewerkers van de politie, jeugdwerkers en docenten zullen de gesprekken tussen de leerlingen en de bezoekers begeleiden.

Marx: "De opdracht staat niet op zichzelf, maar maakt deel uit van het lesprogramma Dienstverlening & Producten. Alle derde klassen gaan zes weken aan de slag met dit onderwerp. Wij hopen dat naast onze lesdoelen de leerlingen zich ook bewust worden van hun eigen gedrag en de invloed dat dit heeft op anderen."

Fotograaf: Alphens.nl
Winkelcentrum de Baronie.'
Winkelcentrum de Baronie

Winkelen in een historische omgeving.