Ipse de Bruggen wint race tegen de klok in speciale jubileumtour

Ipse de Bruggen biedt al meer dan 100 jaar zorg aan mensen met een verstandelijke beperking, waarvan nu 10 jaar onder de naam Ipse de Bruggen. Om dit te vieren werd maandag 17 september de ALTIJD-MEER-MOGELIJK-Tour georganiseerd.

Voor deze tour ging Ipse de Bruggen de uitdaging aan om meer dan 100 activiteiten voor cliënten en medewerkers te doen binnen 8,5 uur op tientallen locaties door heel Zuid-Holland. En met succes.

Lindy Zoutendijk was één van de cliënten die meedeed aan de activiteiten. "Ik had niet gedacht dat het zó leuk zo zijn. Met Pepijn Gunneweg op de foto, mijn nagels die gelakt werden en meekoken met Pierre Wind en mee feesten met Wolter Kroes. Ik ben ook voor het eerst geïnterviewd door een journalist. Ik was erg zenuwachtig en had kriebels in mijn buik ervan. Maar dat zakte snel weg en het ging hartstikke goed. Zo gaaf."

"Omdat we iedereen bijzonder vinden, ondersteunen we nu al 10 jaar vanuit Ipse de Bruggen met zo’n 6000 medewerkers en vrijwilligers zo’n 5000 cliënten. Daar zijn we iedere dag trots op! Maar dat we deze week ons jubileummotto 'altijd meer mogelijk' zo letterlijk realiseren, maakt ons supertrots", aldus Jan van Hoek, voorzitter raad van bestuur.

Samen Fit
De tour op 17 september was de aftrap van de Samen Fit week bij Ipse de Bruggen. Een week boordevol activiteiten voor cliënten en medewerkers, die in het teken staat van bewegen, gezond eten, ontspanning en het vieren. Zo is er een fietstour door medewerkers van 100 km en sluiten we de week af met de zorgmarathon waar 100 collega’s met 11 teams meelopen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.