Nieuws

« Vorige - Volgende »

Toernooi bij Esports Game Arena met prijzenpot van $50.000

25 september 2018 - 08:12  •  reacties

Toernooi bij Esports Game Arena met prijzenpot van $50.000

Alphen aan den Rijn - Deze week vormt Esports Game Arena in Alphen aan den Rijn het strijdtoneel voor de internationale finale van een Tweede Wereldoorlog-game: Battalion 1944. Deelnemers komen uit heel Europa, en zelfs uit de VS en Canada overvliegen voor dit toernooi. Dat is niet alleen voor de lol: er staat 50.000 dollar prijzengeld op het spel. Zulke bedragen zijn niet vreemd in de wereld van esports (competitief gamen). Zo bestaat de prijzenpot van de razend populaire game Fortnite in het seizoen 2018/19 uit 100 miljoen dollar.

Op donderdag en vrijdag spelen de internationale teams een poulefase, de finales vinden plaats op zaterdag en zondag. Op alle dagen behalve donderdag is Esports Game Arena gratis toegankelijk voor publiek om het talent te aanschouwen. De wedstrijden beginnen rond 12 uur 's middags en duren de hele dag. Een live-uitzending van het toernooi is te volgen via de website Twitch.

De Esports Game Arena is een bar waar gamers op verschillende systemen kunnen gamen. Daarnaast worden er competities en toernooien van verschillende games gehouden, waaronder Fortnite, League of Legends en Call of Duty. De locatie is voorzien van een livestreamstudio waar uitzendingen worden geproduceerd.

Fotograaf: PR Esports Game Arena
Esports Game Arena.'
Esports Game Arena

Het is dé ontmoetingsplek voor gamers.