Tieneractiviteiten blijven, maar niet per se bij MAX

Dat het gebouw van tienercentrum MAX aan de Olympiaweg slecht is, daar is men het over eens. Dat de tieneractiviteiten moeten blijven, staat ook buiten kijf. De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn is echter verdeeld over de vraag of die per se door MAX moeten worden uitgevoerd.

MAX zit al jaren in het bouwvallige voormalige pand van jongerensoos Madonna. Daarom heeft het pand een grote zaal met podium en een bar en een aantal kleinere ruimten op de bovenverdieping. Het onderhoud waar de gemeente Alphen aan den Rijn verantwoordelijk voor is, is al jaren geleden gestaakt. Het gebouw is rijp voor de sloop en dat is precies wat er ergens in 2019 of 2020 gaat gebeuren. Dan komt op deze locatie aan de Olympiaweg de nieuwbouw van het Ashram College.

MAX verzorgt al jaren feesten voor kinderen in groep 8 en de brugklassen, de categorie jonge tieners. Daarnaast verhuurt de stichting haar ruimten aan andere organisaties. Zo maakt bijvoorbeeld het Vakantiespel gebruik van MAX als uitvalsbasis tijdens de laatste week van de zomervakantie. MAX en haar gebruikers willen het liefst door op een gezamenlijke locatie. Dat lukt echter maar niet. "Alle panden die geschikt zijn, zijn gewoon te duur", aldus Sander de Nie van MAX. Want: "We zijn een vrijwilligersorganisatie met een doelgroep zonder geld en heel weinig subsidie van de gemeente." De begroting van MAX sluit nooit, meldt wethouder Han de Jager.

Behoud activiteiten
De Jager is overtuigd van de waarde van de tieneractiviteiten. "Het gaat hier om jeugd- en jongerenwerk", aldus De Jager. "Het gaat om wat MAX doet en om iedereen die daar gebruik van maakt." De wethouder beloofde een laatste poging te doen om er met MAX uit te komen. Wel wees hij er op dat een eigen nieuwbouw er niet in zit, omdat er voldoende ongebruikte ruimte in andere accommodaties zit.

"Het gaat om het behoud van de tieneractiviteiten. Het kan dat MAX die niet meer gaat doen." Deze toezegging was voldoende voor Nieuw Elan, CDA en GroenLinks, die verder geen opdracht aan de wethouder wilden meegeven. En dat viel verkeerd bij oppositiepartijen PvdA, SP en RGL die in principe MAX in het zadel willen houden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.