Start verkoop panelen zonneparken Rijnvicus en golfclub

Energiecoöperatie Zon op Alphen is gestart met de verkoop van certificaten voor zonneparken Rijnvicus en GC Zeegersloot. De afgelopen maanden hebben zo'n tweehonderd inwoners zich vrijblijvend ingeschreven. Inmiddels zijn de voorbereidingen zo ver gevorderd, dat de definitieve inschrijving is geopend. De voorinschrijvers kunnen hun aanmelding definitief maken via www.zonopalphen.nl.

"Als de deelnemers die aan de voorinschrijving hebben meegedaan ook daadwerkelijk tot de aanschaf van certificaten overgaan, zijn we al 65 procent van de panelen kwijt", zegt voorzitter Stef Strik van Zon op Alphen aan den Rijn. In totaal komen op de daken van Rijnvicus en de driving range van de golfclub circa 1.750 panelen te liggen.

Inwoners van de meeste Alphense postcodegebieden die thuis geen goed dak hebben en toch graag zelf groene energie opwekken, kunnen panelen bij Zon op Alphen kopen. Ze krijgen dan een lagere energierekening, vanwege korting op de energiebelasting dan wel een zogenoemde terugleververgoeding. Hun investering van 200 euro per certificaat, verdienen zij binnen zeven jaar terug. Gerekend over de totale looptijd van het project (vijftien jaar) verdienen de deelnemers hun inleg dubbel terug.

Informatieavonden
Zon op Alphen houdt eind november drie informatieavonden, zowel voor de deelnemers die zich bij de voorinschrijving al hebben aangemeld als voor nieuwe kandidaten. Hier wordt de actuele stand van zaken gegeven en uitleg gegeven over de inschrijving. De infoavonden worden gehouden op:

  • Dinsdag 20 november 2018, 20.00 uur. Locatie: Stadskantoor Alphen aan den Rijn.
  • Donderdag 22 november 2018, 20.00 uur. Locatie: Rijnvicus, Distributieweg 10, Alphen aan den Rijn.
  • Woensdag 28 november 2018, 20.00 uur. Locatie: Stadskantoor Alphen aan den Rijn.

Aanmelden voor een informatieavond kan via de website www.zonopalphen.nl.

Zon op Alphen
Zon op Alphen heeft afgelopen weken het offertetraject in gang gezet voor de aanleg van de zonneparken. De bouw daarvan is gepland in het voorjaar van 2019, zodat deelnemers aan Zon op Alphen volgende zomer al hun eigen groene stroom op kunnen wekken. Deze week heeft de coöperatie het Informatie Memorandum bij de Autoriteit Financiële Markt gepubliceerd. Het AFM-document helpt deelnemers om de risico's, de kosten en het rendement van hun belegging beter te begrijpen. Ook dit document is op de website van Zon op Alphen te lezen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.