Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense Evelien start crowdfunding voor buurt-AED

12 november 2018 - 11:41  •  reacties

Alphense Evelien start crowdfunding voor buurt-AED

Alphen aan den Rijn - "Een AED in de buurt is van levensbelang, want snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden", vindt Houweling, die zelf woonachtig is in de Ahornstraat. In haar buurt was onlangs een incident waarbij een AED nodig was. "In onze buurt hebben we geen AED die dag en nacht bereikbaar is. Dat moet veranderen."

Het plan is om de buurt-AED aan een buitenmuur in de wijk te hangen. Tevens wordt het apparaat aangemeld bij het oproepsysteem voor burgerhulpverleners en is dan dag en nacht bereikbaar. "Zodra iemand in onze buurt 112 belt bij een hartstilstand worden burgerhulpverleners opgeroepen die de AED op kunnen halen", legt de Alphense uit.

In totaal is 1629 euro nodig om de AED aan te schaffen. Inmiddels is de helft van het bedrag al ingezameld en is er nog 874 euro nodig. Doneren kan via www.buurtaed.nl bij de actie 'Ahornstraat Alphen aan den Rijn'.

Acties
Overigens zien nog meer Alphenaren het belang in van een buurt-AED. Voor onder andere de Akkerwinde, Spuisluis en Vivaldihof zijn ook acties gestart op het crowdfundingplatform.

Fotograaf: Pixabay