Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense doet ijskoude challenge voor Leven met Lyme

22 december 2018 - 11:00  •  reacties

Alphense doet ijskoude challenge voor Leven met Lyme

Alphen aan den Rijn - De challenge bestaat uit vijf kilometer hardlopen en tien kilometer fietsen, slechts gekleed in korte broek en een topje, om daarna gedurende enkele minuten in een wak in een bevroren meer te worden ondergedompeld.

De stichting Leven met Lyme van Jill Frederiks is één van de vier goede doelen van de 2019-editie van Ice4Life. Deze Nederlandse organisatie vraagt met ijskoude evenementen aandacht voor het realiseren van de brug tussen alternatieve en reguliere zorg, waarbij de patiënt en niet de ziekte zoals kanker of Lyme centraal staat. "Het gaat erom dat iedere patiënt zijn/haar eigen pad mag kiezen voor de behandeling, of je nu je steun vindt in regulier of alternatieve vormen van zorg of juist in de combinatie van deze benaderingen", zegt Colinda Frederiks.

Haar dochter Jill is sinds 2013 Lyme-patiënt. Door te late diagnose en inadequate behandeling is de Ziekte van Lyme bij Jill chronisch geworden. Als ervaringsdeskundige wil zij haar ervaringen en kennis delen met andere jongeren die de Ziekte van Lyme hebben. Hiervoor is dit jaar de stichting opgericht, die fondsen werft om mogelijk te maken dat jongeren eerder en beter kunnen worden behandeld.

De challenge Ice4Life wordt op 26 januari 2019 gehouden in het Oostenrijkse Uttendorf, nabij Kaprun. Wie Colinda Frederiks wil sponsoren kan terecht op de site www.levenmetlyme.org.

Fotograaf: Alphens.nl