Alphen gemiddelde gemeente nieuwbouwwoningen

Alphen aan den Rijn heeft de twijfelachtige eer om de meest gemiddelde gemeente van Nederland te zijn. Ook voor wat betreft nieuwbouwwoningen zit de gemeente op het landelijk gemiddelde, namelijk 0,9 procent.

In totaal zijn er in Nederland per 1 januari 2019 ruim 7,8 miljoen woningen. Over 2018 zijn er 74.000 woningen aan het bestand toegevoegd. Dat is de sterkste groei sinds 2009. Procentueel is het totale aantal nieuwbouwwoningen over het hele land genomen gestegen met 0,9 procent.
In de provincie Zuid-Holland zijn ruim 11.000 nieuwbouwwoningen gebouwd. Dat is een percentage van 0,7 en daarmee zit de provincie onder het gemiddelde. In 2018 heeft de gemeente Alphen aan den Rijn 429 nieuwbouwwoningen gebouwd, dat is procentueel met 0,9 procent precies gelijk aan het landelijk gemiddelde.

Behalve door nieuwbouw groeit de woningbouw bijvoorbeeld ook door transformatie van oudere gebouwen bijvoorbeeld als een kantoorpand wordt omgebouwd tot een appartementencomplex. De nieuwbouw in de provincie Zuid-Holland was in 2018 circa 11.000 woningen en daar kwamen nog eens 5.000 andere woningen bij.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:18

De fietsrotonde nabij het NS-station is verwijderd

De fietsrotonde langs de Prins Bernhardlaan nabij het NS-station in Alphen aan den Rijn is verwijderd. De rotondes wordt vaak verkeerd gebruikt (tegen de richting in) en vormt een obstakel midden op het fietspad. Met het verwijderen van de fietsrotonde ontstaat er meer ruimte, waardoor je als fietser comfortabeler en zonder hinderlijke obstakels je route kunt vervolgen.

Stadsdichter gisteren 15:45

Chanty Louis is de nieuwe stadsdichter van Alphen

Zondag werd de nieuwe stadsdichter van Alphen gekozen. Lars Ferwerda gaf het stokje over aan de Alphense Chanty Louis (31). Ze schrijft gedichten over streven naar verbinding en strijden tegen racisme.

Evenement gisteren 13:43

Geslaagd Alphens Boksgala met hoogstaande gevechten

In de Rijnstreekhal vond afgelopen zaterdag het jaarlijkse Alphense Boksgala plaats, georganiseerd door Boksschool Teus de Kruyf. Met een tribune die tot de nok toe gevuld was, was het evenement een groot succes met zeventien amateurpartijen en drie professionele gevechten.