Nieuws

« Vorige - Volgende »

Boksen en breakdance op basisschool Het Palet

31 januari 2019 - 15:15  •  reacties

Boksen en breakdance op basisschool Het Palet

Alphen aan den Rijn - Op basisschool Het Palet werden lessen boksen en breakdance gegeven aan kinderen uit de groepen 3 tot en met 8. Acht weken lang kregen zij onder schooltijd vier bokslessen en vier breakdancelessen, naast de gewone gymuren. Na acht weken sloten de kinderen de lessencyclus van B@School af met een Battle.  Boksen en breakdance zijn voor kinderen relatief onbekende sporten, dat maakte het extra uitdagend.

B@School
Met B@School ervaren kinderen dat sporten leuk is, Het is belangrijk dat kinderen lid zijn van een sportvereniging. Sporten is gezond, maar ook goed voor de sociale ontwikkeling. Het project B@School, is een initiatief van De Vos Danscentrum en de Boksschool Teus de Kruyf Institute en wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Alphen aan den Rijn, ZonMw en het Jeugddeelnamefonds Alphen aan den Rijn. B@School loopt tot september volgend jaar.

Proeflidmaatschap
Alle kinderen die niet lid zijn van een sportvereniging krijgen na afloop van het project op school de gelegenheid om een drie maanden proeflidmaatschap aan te gaan bij een sportclub. Naast boksen of breakdance kan dat zijn atletiek bij AAV’36, voetbal bij ARC of zwemsport bij AZC.
Voor sommige kinderen is zit een lidmaatschap voor een sportvereniging er niet in, om dat het te duur is, B@School maakt het in samenwerking met het Jeugddeelnamefonds voor deze kinderen mogelijk. 

Fotograaf: Ronald de Vos