Nieuws

« Vorige - Volgende »

Informatieavond nieuwe woon- en werklocatie de Proeftuin van Holland

15 maart 2019 - 11:44  •  reacties

Informatieavond nieuwe woon- en werklocatie de Proeftuin van Holland

Alphen aan den Rijn - Locatie Gelegen in het Groene Hart, op het terrein van De Proeftuin van Holland zal de locatie gevestigd worden. De Proeftuin van Holland is een informatief en educatief centrum voor én over de sierteeltsector. Het is een natuurlijke omgeving en het terrein betreft meerdere hectares.

Wonen en werken
Het plan is dat cliënten op deze locatie naast wonen ook de mogelijkheid hebben hier te werken. Op het terrein zijn er verschillende bedrijven gevestigd zoals: een inkooporganisatie, kwekerij, horeca, er wordt gewerkt aan een hotel functie, houtwerk-plaats en kwekers uit Boskoop kunnen er siertuinen aanleggen om hun aanbod te tonen. Hierdoor zijn er voor de cliënten allerlei werkzaamheden op het terrein te organiseren. Mocht de cliënt ergens anders willen werken, kan dat natuurlijk ook.

Doelgroep
Het is belangrijk dat de geïnteresseerde cliënten in een landelijke omgeving willen wonen want in de directe omgeving is er weinig. Wat zorgvragen betreft wil Gemiva zo min mogelijk mensen uitsluiten. Het gaat er om dat de gevraagde zorg op die plek geleverd kan worden. Ook cliënten met een intensieve zorgvraag vanwege hun gedrag of autisme zijn welkom.

Oplevering
Er zullen woningen voor 24 cliënten komen met verschillende zorgvragen. Er komen appartementen en studio’s. Op het moment wordt er rekening gehouden met een oplevering van eind 2020, maar dit kan nog veranderen en is geheel afhankelijk van alle meewerkende partijen.

Informatieavond
Voor alle geïnteresseerden organiseert Gemiva een informatieavond over onze nieuwe woon- en werklocatie op donderdag 21 maart 2019 van 19.30 tot 21.30 uur

Tijdens de informatieavond zullen verschillende mensen waaronder: de locatiemanager, zorgbemiddelaar, regiodirecteur en projectontwikkelaar aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. Aanmelden kan via: secretariaat@gemiva-svg.nl

De Gemiva-SVG Groep
De Gemiva-SVG Groep is er voor mensen die – tijdelijk of langdurig ondersteuning nodig hebben bij hun leven in de samenleving. Meedoen in en bijdragen aan de samenleving vinden we daarbij heel belangrijk. We zijn actief bij wonen, werken, onderwijs, dagbesteding, sociale contacten en vrijetijdsbesteding. Wij vinden dat we dat alleen goed kunnen doen als we samenwerken. Met de mensen die we ondersteunen en hun verwanten. Met mantelzorgers en vrijwilligers. Met financiers en andere samenwer-kingspartners. Vandaar ons motto: samen maken we het verschil.

Fotograaf: Gemiva SVG Groep