Alphense Kinderboerderijen beginnen petitie tegen sluiting kinderboerderij Bospark

De gemeente heeft in de eerste versie van de Beleidsnota Kinderboerderijen voorgesteld om kinderboerderij Bospark te sluiten en hier het oorspronkelijke hertenkamp te houden. De gemeente zou dan verantwoordelijk worden voor het onderhoud hiervan. SAK, Stichting Alphense Kinderboerderijen, is het niet eens met deze beslissing.

"Een bizar voorstel", noemt SAK het voorstel van de gemeente Alphen aan den Rijn. "Het voorstel is niet alleen financieel onacceptabel, ook maatschappelijk gezien vinden wij het niet juist. Het idee om Bospark te degraderen tot hertenweide vinden wij een versobering voor de Alphense inwoner. De wethouder spreekt over lage bezoekersaantallen. Wij vermoeden dat de wethouder nooit op mooie dagen ‘het veld’ in trekt.", concludeert de Stichting. 

In het voorstel stelt de gemeente voor om Bospark te sluiten om geld uit te besparen, maar anderzijds eist de gemeente ruimere openingstijden op de andere kinderboerderijen. Ook staat in het voorstel dat dieren niet meer verkocht mogen worden. "Hier stellen ze echter geen budget tegenover", meldt SAK. Op zich zijn wij best bereid om de verkoop van dieren te beperken, en meer open te zijn, maar daar moet dan wel extra subsidie tegenover staan." 

De stichting heeft uitgerekend dat zij €266.000 nodig hebben voor het voorstel wat er nu ligt, maar het huidige subsidiebedrag is €193.000. Dit gat is te groot en daarom wil het bestuur van SAK dit voorstel niet accepteren.

Meer dan een jaar is de Stichting nu in gesprek met de gemeente over de financiële behoeften om kinderboerderijen goed te kunnen runnen. "We hebben aangegeven dat we de drie kinderboerderijen redelijk runnen met een subsidiebedrag van €270.000 per jaar. Wil de gemeente ruimere openingstijden en meer activiteiten op Zegersloot, en de andere twee kinderboerderij op het huidige niveau houden, dan is dat mogelijk voor €320.000 per jaar.", verklaart de Stichting. Wil de gemeente dat voor alle drie de kinderboerderijen, dan komt dat uit op een subsidiebedrag van €484.000. 

Petitie
Wil jij ook dat alle drie de kinderboerderijen gratis open blijven voor alle Alphenaren met een daarbij passende subsidie? Teken dan de petitie die is geopend door PvdA, SP en Rijngouwe lokaal voor Stichting Kinderboerderijen Alphen en dien tussen 9-30 april een reactie in bij de gemeente. De petitie is al meer dan 200 keer getekend.

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd onmiddellijk met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige vandaag 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek vandaag 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten vandaag 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.