Nieuws

« Vorige - Volgende »

Schoonmaakactie Park Zegersloot weer groot succes

16 april 2019 - 09:09  •  reacties

Schoonmaakactie Park Zegersloot weer groot succes

Alphen aan den Rijn - “We waren vooraf enigszins ongerust omdat de weersvoorspelling niet heel goed was maar uiteindelijk was het een zonnige dag”, meldt de organisatie. De start was bij het honk van Scouting Alphen en van daaruit zijn de deelnemers uitgezwermd om het zwerfvuil in het zuidelijke deel op te rapen.

Naast leden van Scouting Alphen waren er ook enthousiaste parkbezoekers die deelnamen aan de schoonmaakactie. “Het is leuk om te zien dat er steeds meer bezoekers zich betrokken voelen bij het park”, vertelt Ton van Ewijk.

Bingokaart
Voor de kinderen was er een 'bingo kaart' waarop ze konden aankruisen wat ze hadden gevonden, zoals waterfles, snoepverpakking of blikje. “Sommige reacties waren opmerkelijk. Een van de kinderen vond het verwonderlijk dat er naast een prullenbak vuil was achter gelaten en niet de moeite was genomen dat in de bak te doen.”

De gemeente had vuilniszakken en knijpers meegenomen. Naast het afval dat in de blauwe zakken werd meegenomen, werden ook zaken gevonden die te zwaar waren om in zakken mee te nemen. Deze werden naast de paden neergelegd en later door de gemeente opgehaald zoals een autoband en een nat matras. De wagen van de gemeente lag na afloop vol met gevulde zakken.

Vervolg
“Wij zijn blij dat zo veel mensen zich betrokken voelen bij het mooie Park Zegersloot en dat door het jaarlijks herhalen van de acties steeds meer inwoners van Alphen zich hierbij aansluiten. Nu we dit deel van het park hebben gedaan voor de zomer, gaan we op 5 oktober het noordelijke deel schoonmaken van de resten die zijn over gebleven van het zomerseizoen”, aldus de organisatie.

Fotograaf: Hans Willering
Park Zegersloot.'
Park Zegersloot

Wandelen, zwemmen, varen, fietsen en meer!