Nieuws

« Vorige - Volgende »

Bewaarder Leiden krijgt soa na 'spuug in oog'

19 april 2019 - 16:12  •  reacties

Bewaarder Leiden krijgt soa na spuug in oog

Alphen aan den Rijn - De verdachte stond deze week voor de rechtbank in verband met de zaak. Nadat de bewaarder in zijn oog was bespuugd, is deze gaan ontsteken. Later bleek dat de bacterie de ziekte gonorroe had overgebracht aan de man. Met zijn rechteroog ziet de bewaarder bijna niets meer. Om van zijn problemen af te komen kan de man een hoornvliestransplantatie krijgen maar of het er dan beter op wordt, is niet zeker.

De agressieve arrestant had tijdens zijn aanhouding het politiebusje al onder gekotst en later ook zijn cel. Volgens de arrestant was dat omdat hij teveel gedronken had. Toen het slachtoffer er achter kwam dat hij gonnoroe had, deed hij aangifte tegen de verdachte. De arrestant heeft toen een soa-test moeten afnemen maar hier kwam niets uit. Volgens de rechter kan dit mogelijk foutief zijn omdat de test bij zijn penis werd afgenomen en de soa mogelijk in zijn keel zat.

De advocaat van de arrestant meldt dat het mogelijk is dat de bewaarder al langer de soa had. Het is nog nooit voorgekomen dat deze geslachtsziekte via spuug of slijm uit de keel is overgebracht, meldt het LUMC. Waar de schuld ligt, blijft in het midden. De verdachte heeft wel spijt betuigd.

Volgens justitie is hij schuldig aan mishandeling met zwaar lichamelijk letsel. Zij eisen een taakstraf van 160 uur en 20.000 euro schadevergoeding. De uitspraak van de rechter volgt later.

Fotograaf: Josh Walet
Mediamarkt