Hospicegroep Alphen-Nieuwkoop start donateurscampagne

De Hospicegroep Alphen-Nieuwkoop start op 6 mei een donateurscampagne voor haar nieuwe hospicewoning aan de Lupinesingel 9 te Alphen aan den Rijn. De woning wordt op 3 juni a.s. officieel geopend door burgemeester Spies.

Om de huisvestingskosten ook in de toekomst te kunnen dragen, is de Hospicegroep Alphen-Nieuwkoop hard op zoek naar minstens 500 nieuwe donateurs. Van 6 t/m 14 mei worden Alphenaren daarom opgeroepen om donateur te worden via een PR-campagne in de lokale media, inclusief een serie uitzendingen van Studio Alphen, gekoppeld aan een huis-aan-huisactie.

Fantastisch werk
Alphenaar Andries Paats is al jarenlang donateur: “De hospicegroep doet fantastisch werk, dat mij zeer na aan het hart ligt. Ik ken de hospice vanuit eigen ervaring; ik heb er meerdere keren vrienden moeten achterlaten. Wat mij opvalt is de rust en de liefdevolle aandacht in de hospice. De vrijwilligers hebben alle tijd voor de cliënten en alles kan; niets is te veel. Ook hun zorg voor de naasten is hartverwarmend. Het is voor families zeer waardevol om met een goed gevoel en in alle rust afscheid te kunnen nemen van hun dierbare.”

Paats vervolgt: “De nieuwe hospice biedt een nog mooiere omgeving en nog betere faciliteiten. Maar omdat de hospicewoning volledig op vrijwilligers draait en bovendien van én voor de samenleving is, is financiële steun van vele donateurs en financiers onontbeerlijk. Daarom draag ik graag mijn steentje bij als donateur, en waar mogelijk ook op andere vlakken.”

Over de Hospicegroep
De Hospicegroep Alphen-Nieuwkoop biedt vrijwillige terminale zorg aan mensen in hun laatste levensfase. De inzet van de Hospicegroep is nadrukkelijk bedoeld als een aanvulling op de reguliere (thuis)zorg in de laatste levensfase en ter ondersteuning van de mantelzorg door naasten. Een klein team van professionals werkt daartoe samen met ruim honderd vrijwilligers, die zowel bij mensen thuis als in de hospicewoningen in Alphen en Nieuwkoop actief zijn. Zij delen de zorg met familie en vrienden en werken nauw samen met professionele hulpverleners. Om het werk van onze vaste medewerkers en vrijwilligers mogelijk te maken, worden wij gesteund door vele donateurs die ons een warm hart toedragen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving gisteren 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving gisteren 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige gisteren 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen gisteren 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.