Leerlingen maken feest van slotconcert de Fontein

In een uitverkochte grote zaal van theater Castellum presenteerden de leerlingen van basisschool De Fontein op 23 mei wat zij in het afgelopen jaar op het gebied van muziek geleerd hebben. Muziek heeft in het onderwijs op De Fontein een prominente plek, onder andere door een vakdocent, een schoolband, schoolkoor en groepsdoorbroken muzieklessen.

Directeur Karin Plugge: “Het is zo bijzonder om ieder jaar weer te zien wat de leerkrachten en leerlingen kunnen bereiken en hoe zij staan te stralen op het podium. Van groep 1 t/m 8 heeft iedereen zich ingezet om er een geweldige avond van te maken. Prachtig om te zien dat dit gelukt is. We kijken al uit naar volgend jaar!”

Het concert werd geopend door de leerkrachten, zij zongen een nummer van Queen. Daarna volgden de groepen, het koor en de band. Het thema van dit jaar was musical, het publiek werd getrakteerd op een variatie aan acts van musicals uit binnen- en buitenland. Naast de reguliere optredens waren er ook winnaars van de talentenjacht die in de school gehouden werd. Julian uit groep 8 speelde een nummer van Ludovico Einaudi op de concertvleugel en Sophie en Charlie uit groep 5 zongen een nummer uit de animatiefilm Vayana.

Julian Verkade: “Ik was heel blij dat ik gewonnen had. Eigenlijk had ik het niet verwacht. Ik vind pianospelen erg leuk, maar heb nooit les gehad. Op school ben ik enthousiast geworden voor muziek. In het Amfitheater van de school staat een piano, daar ben ik op gaan spelen en heb toen mijzelf liedjes aangeleerd. Inmiddels heb ik thuis ook een piano en speel ik vaak. Bij de generale repetitie vond ik het niet spannend, maar als je daar ‘s avonds eenmaal zit voel je toch wel wat spanning. Ik ben heel erg trots op wat ik bereikt heb!”

Ook voor de leerkrachten kan het soms best een hele uitdaging zijn. Zeker wanneer je voor het eerst je eigen klas hebt. “Op het moment dat ik als beginnend leerkracht hoorde wat we moesten doen, kon ik mij er nog weinig bij voorstellen. Toen ik mijn klas uiteindelijk zag stralen op het podium was ik zo ontzettend trots op wat we met elkaar bereikt hebben.”, aldus Sharon van den Hoek, leerkracht van groep 1/2a.

Het thema voor volgend jaar is nog niet bekend, maar dat het ook dan weer een feest wordt is zeker!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Overige vandaag 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek vandaag 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten vandaag 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.

Verkeer en vervoer vandaag 12:09

Meer verkeersdrukte verwacht vanwege het paasweekend

Met het paasweekend in het vooruitzicht wordt verwacht dat zowel vandaag als het komende weekend drukker zullen zijn op de wegen dan normaal. Vooral op donderdag 28 maart moeten weggebruikers rekening houden met een vroege en drukke avondspits.