Hannah Postma: 'We zijn lotgenoten'

De herdenkingsdienst in winkelcentrum Ridderhof werd maandag bijgewoond door Hannah Postma. De Alphense raakte op 9 april 2011 zwaargewond door een kogel van Tristan van der Vlis.

Zij liep daarbij een dwarslaesie op en kan nooit meer lopen. Het slachtoffer greep de herdenking in de Ridderhof aan om mensen op te roepen tot een veiligere maatschappij.

'Ik sta hier met gemengde gevoelens. Aan de ene kant het herdenken van mensen die het leven hebben verloren. Twee vrienden van mij met wie ik stond te praten. Veel mensen hebben pijn omdat ze fysiek geraakt zijn. Maar veel mensen zijn ook emotioneel geraakt. We zijn lotgenoten. Aan de andere kant ben ik blij dat ik hier kan zijn', vertelde Postma. 'We moeten met z'n allen zorgen dat de maatschappij veiliger wordt. In Alphen zijn we hard bezig om een einde te maken aan de verdeeldheid. Denk eraan wat uw steentje kan zijn in het creëeren van een veilige maatschappij waar mensen aandacht hebben voor elkaar, zei Postma.

Zij was een van de spreeksters, naast burgemeester Bas Eenhoorn en voorzitter Rob Grootenhuijs van de winkeliersvereniging. Ze zei met gemengde gevoelens in het winkelcentrum te zijn, ook omdat zij er twee vriendinnen heeft verloren. Toch zei ze blij te zijn dat ze, ondanks het verdriet en de pijn, weer in de Ridderhof mocht zijn. Veel slachtoffers waren zichtbaar geëmotioneerd door de woorden van Postma, Eenhoorn en Grootenhuijs. Eén van de koorleden ging tijdens het optreden onderuit, maar werd door hulpverleners weer op de been gebracht. Duizend mensen bezochten op Tweede Paasdag de herdenkingsdienst van het schietdrama.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.