Alphen in ban van Lakeside Festival

Het is de dag van het Lakeside Festival. Om 13.00 uur barstte het spektakel voor de vijfde maal los. Plaats van handeling is dit jaar de Maatschapslaan naast de gevangenis.

Zo'n achtduizend bezoekers verwacht het festijn. De meesten van hen hebben hun toegangsbewijzen in de voorverkoop gekocht. Aan de deur zijn nog tickets te koop.

DJ Jean is de artiest met de grootste staat van dienst. Jan Engelaar draait van 17.30 tot 18.30 uur op 'mainstage'. Na Jean is het de beurt aan Dirtcaps (18.30-19.30 uur), Sandro Silva (19.30-20.30 uur), Gregor Salto (20.30-21.30 uur), Refixx ft. Nena Fire (21.30-22.00 uur), Billy The Kit (22.00-23.00 uur) en Vato Gonzalez (23.00-24.00 uur). Het bal wordt geopend door de twee winnaars van de DJ Contest. Zij luiden het festival in met ieder een drie kwartier durende live-set om 13.00 en 13.45 uur.

Motafied Beatz neemt van 14.30 tot 15.30 uur beslag van het podium, gevolgd door Quintino (15.30-16.30 uur) en The Partysquad (16.30-17.30 uur). Op 'stage 2', het SFFRMKRS-podium, staan: Shawty (13.00 uur), Chaiba (14.30 uur), Lady Bee (16.00 uur), Melly Mel (17.00 uur), Irwan (18.00 uur), Tastic (19.00 uur), Yellow Claw (19.30 uur), Cream (20.30 uur), FeestDJRuud (22.00 uur) en TB6K (23.00 uur).

Extra water
Het belooft een tropisch warme dag te worden in Nederland. MeteoConsult verwacht dat het 31 graden wordt in Alphen. De organisatie heeft extra maatregelen getroffen. Het is op festivals niet toegestaan om zelf vloeistoffen mee te nemen, maar bij binnenkomst krijgen alle bezoekers een flesje water van het Alphense dancefestival.

Normaliter worden petten niet geaccepteerd op feesten, maar mede-organisator Sander Koppenhol adviseert festivalgangers nu juist wél een hoofddeksel mee te nemen. Daarnaast is er ruim 20.000 liter extra water ingeslagen om aan de verwachte vraag van bezoekers te voldoen. 

N11 afgesloten
Nagenoeg de gehele N11 is dit weekend afgesloten voor wegverkeer. Vrijdag om 23.00 uur werd de N11 dichtgegooid tussen de afrit Goudse Schouw (Alphen) en de A4. De wegversperring geldt alleen voor automobilisten die vanuit de richting Alphen naar Zoeterwoude/Leiden rijden. 's Maandags om 05.00 uur gaat de weg weer open. Daarnaast sluit Rijkswaterstaat op vrijdag, zaterdag en zondag van 23.00 tot 05.00 uur de N11 af tussen Alphen en Bodegraven voor wegwerkzaamheden.

Tussen vijf uur 's ochtends en elf uur 's avonds is dat deel van de N11 niet afgesloten. Het lokale verkeer wordt in de nachtelijke uren plaatselijk omgeleid. Zowel het doorgaande verkeer als de bezoekers van het Lakeside Festival moeten omrijden. Voor hen is een omleiding ingesteld over de N207. De A4 is bereikbaar via de N207 naar Leimuiden en over dezelfde provincialeweg, maar dan richting Gouda, is de A12 toegankelijk.

Pendelbussen
Als het Lakeside Festival is afgelopen laat de NS een extra trein rijden om de festivalbezoekers te vervoeren. De extra trein rijdt vanaf Alphen naar Gouda Centraal. Om vijf over half één gaat de laatste trein naar Utrecht Centraal. Twintig minuten later rijdt de laatste reguliere trein naar Leiden en de laatste extra trein naar Gouda. Tussen het festivalterrein en het station laat Lakeside pendelbussen rijden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Overige vandaag 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek vandaag 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten vandaag 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.

Verkeer en vervoer vandaag 12:09

Meer verkeersdrukte verwacht vanwege het paasweekend

Met het paasweekend in het vooruitzicht wordt verwacht dat zowel vandaag als het komende weekend drukker zullen zijn op de wegen dan normaal. Vooral op donderdag 28 maart moeten weggebruikers rekening houden met een vroege en drukke avondspits.