Nieuws

« Vorige - Volgende »

Kritiek van kamerleden op opvang StopLoverboysNU

1 maart 2013 - 10:52  •  reacties

Kritiek van kamerleden op opvang StopLoverboysNU

Alphen aan den Rijn -

Omdat het om een stichting gaat in plaats van een offciële instelling, hoeft StopLoverboysNU niet aan de eisen te voldoen die door de overheid worden opgesteld en mist zo ieder vorm van inspectie. Ook Jeugdzorg stoort zich aan de stichting. "Om deze slachtoffers te begeleiden heb je mensen nodig die daarvoor een opleiding hebben gevolgd." Inmiddels trekken steeds meer slachtoffers van de stichting aan de bel en vinden dat er een einde moet komen aan de werkwijze van De Wit.

De hulp die de slachtoffers wordt beloofd blijft vaak uit en meisjes mogen enige tijd nauwelijks contact hebben met hun ouders. "Meisjes worden hier opnieuw uitgebuit en dit moet zo snel mogelijk stopen," aldus SP-Kamerlid Nine Kooiman.

StopLoverboysNU staat er ook om bekend dat de slachtoffers uit de opvang regelmatig in de media verschijnen. Zo waren er meiden op televisie te zien, na de lancering van het boek 'De meisjes van mevrouw de Wit'. Tweede Kwamerlid van der Burg laat weten dat de meiden juist opvang in een beschermde omgeving nodig hebben en dat de manier waarop de stichting de meisjes blootstelt aan de media zorgelijk is. 

De politici vinden ingrijpen nu noodzakelijk en gaan vragen over het onderwerp stellen aan de staatssecretaris. Anita de Wit vindt zelf dat ze goed werk doet.

Bron: AD
Zie voor een uitgebreid artikel het AD Groene Hart

Fotograaf: Josh Walet
Mediamarkt