Massale bomenkap in Alphens centrum

In het centrum van Alphen gaan bomen massaal tegen de grond. De bomen aan de Lage Zijde moeten plaatsmaken voor de plannen voor de herstructurering en worden ter voorbereiding vast gekapt. De kastanjes aan de Paradijslaan zijn maandag al gekapt wegens de kastanjeziekte.

In juni wil de gemeente beginnen met de afbraak van de panden aan de Lage Zijde, zodat in september met de bouw kan worden begonnen. Behalve de bewoners en ondernemers, moeten nu ook de bomen plaats gaan maken. Zeven bomen worden verplaatst, zo'n 40 bomen worden gekapt. Het gaat om een paar bomen op het Thorbeckeplein, de rest bevindt zich rond het Aarplein. 

Een kale bedoeling in het centrum, maar de gemeente begint bewust op dit moment met het omhalen van de bomen. Zo zijn ze de vogels met hun nesteldrang voor, wanneer deze nestelen mogen de bomen niet meer gekapt worden. 

Wethouder van Velzen liet via zijn Twitteraccount weten dat er aan de Paradijslaan wel nieuwe aanplant komt. Ook bij het station zijn inmiddels een aantal nieuwe bomen geplant.

Bron: AD

De bomenkap aan de Paradijslaan maandag.

Nieuwe bomen bij het Alphense station.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.