Persoon neergeschoten op parkeerplaats Herenhof

Op de parkeerplaats bij winkelcentrum de Herenhof is maandagavond rond 18.00 uur een 46-jarige Alphenaar neergeschoten. Ondanks de inzet van het ambulancepersoneel en de traumahelikopter is het slachtoffer aan zijn verwondingen overleden. 

Wapen in sloot gegooid
Volgens de politie heeft de schutter om zich heen geschoten na een worsteling naast Ten Brink Foodretail. Volgens een getuige zou de schutter, een man met een donkere huidskleur, er na de schietpartij vandoor zijn gegaan. Het wapen zou hij in een nabije sloot hebben gegooid.

Duikers hebben in een sloot naast de Herenhof, langs de Ouvertureweg, een vuurwapen aangetroffen.

Verdachte aangehouden
De politie heeft de omgeving afgezet en heeft bevestigd dat er een 37-jarige Alphenaar als verdachte is aangehouden. De verdachte heeft zichzelf gemeld bij het politiebureau en is verhoord door de politie.

De recherche is inmiddels begonnen met het onderzoek op de plek van de schietpartij in Alphen aan den Rijn. Het slachtoffer is met een lijkwagen naar het mortuarium gebracht.

Getuigen
Meerdere getuigen van het schietincident hebben zich inmiddels bij de politie gemeld. Toch wil de politie graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest, maar zich nog niet hebben gemeld.

Bent u getuige geweest van dit schietincident of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek naar de toedracht? Neemt u dan contact op met de recherche via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.