Meer inbraken in Alphen tijdens de 'donkere dagen'

De ‘donkere dagen’ komen er weer aan, wat betekent dat het aantal inbraken en roofovervallen gaan toenemen. Dat zegt John Nieumeijer van de politie Alphen aan den Rijn.

Het is bekend bij de politie dat er tijdens de donkere dagen meer inbraken en roofovervallen plaats vinden. De politie wil hier de burgers nog eens extra op wijzen. De vaak lokale daders gaan tegenwoordig voor de snelle, makkelijke buit. De meeste inbraken binnen Alphen vinden in Ridderveld plaats.

Het is volgens teamchef John Nieumeijer belangrijk om de sociale controle te verhogen en de aangiftebereidheid te vergroten. Als mensen iets verdachts zien, kunnen ze altijd contact opnemen met de politie. “Gelukkig zijn er op het gebied van buurtpreventie al wat goede initiatieven ontwikkeld", zegt Nieumeijer. Als voorbeeld noemt Nieumeijer de buurt-whatsappgroepen in Kerk en Zanen. Hier houden de bewoners onderling contact over verdachte situaties. Volgens Nieumeijer is dit een goede ontwikkeling, maar men moet ook niet vergeten om 112 te bellen in het geval van een gevaarlijke of verdachte situatie.

De politie waarschuwt ook voor 'het valse gevoel van veiligheid' wat mensen hebben als er pas in de buurt is ingebroken. “Veel mensen denken dat als er bij de buren is ingebroken, ze het ‘voor nu wel even gehad hebben’. Dit is vaak niet het geval”, aldus teamchef John Nieumeijer. “Inbrekers komen vaak terug in wijken waar ze al eerder zijn geweest en waar ze het gebied kennen”. Volgens Nieumeijer is het ook niet gek als er vaker in hetzelfde huis wordt ingebroken. “Ze weten dan bijvoorbeeld dat er met het verzekeringsgeld van de vorige inbraak nieuwe spullen zijn gekocht.”

Uit cijfers van de politie over de eerste acht maanden van dit jaar is wel een daling in het aantal misdrijven gebleken. Er is ook sprake van een stijging in het aantal verdachten. De politie in Alphen haalt dus meer verdachten uit minder zaken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!