Allemaal kleine klusjes voor de politie dit weekend

De politie werd afgelopen weekend 108 keer ingezet voor van alles en nog wat. Ongevallen, winkeldiefstal, dronken weggebruikers en vechtpartijen. De pechvogel dit weekend is de inbreker die naar de camera in de Julianastraat zwaaide.

Vrijdag waren er een boef en een boefje. De eerste kreeg een bekeuring, want was voor het eerst betrapt. De ander is 15 en is doorgestuurd naar Bureau Halt.
Zaterdag was er weer de gebruikelijke Jumbo-winkeldief, aldus de politie. Ook dit was een nieuweling. De boef werd met een bekeuring en een winkelverbod naar huis gestuurd.

Verkeer
Op de Lijsterlaan was vrijdag een aanrijding tussen een auto en een snorfiets. De snorfiets zag te laat dat de auto die voor hem reed, afremde om een bus vanuit de halte weg te laten rijden.

Zaterdagochtend werd een lichtmast op de president Kennedylaan platgereden. de veroorzaker is doorgereden. Na een oproep via twitter kreeg de politie een belangrijke tip. De bestuurder is aangehouden. Hij bleek nog onder invloed van de avond daarvoor. De 19-jarige Leimuidenaar mocht zijn rijbewijs inleveren.

In de stationstunnel is vrijdag een 82-jarige man gevallen en naar het ziekenhuis gebracht.

Inbraak
Zondagavond was in de Kwartelstraat rond 18.45 uur een insluiping in een woning.  Hierbij zijn twee mobiele telefoons weggenomen. Als iemand iets verdachts heeft gezien in de omgeving van de Kwartelstraat, graag melden via 0900-8844.

Roes uitslapen
Zaterdagavond werd op de Venusstraat een dronken man opgepakt. De man liep op blote voeten en was dronken. Hij mocht zijn roes op het politiebureau uitslapen en daarna met een bekeuring weer verlaten.

Zwaaien naar de camera
Zondagavond zwaaide een bekende van de politie vriendelijk naar de camera in Julianastraat. Als je inbraken op je geweten hebt en de politie weet dit ook, is dat niet handig. Door snel handelen kon de 31-jarige man worden aangehouden op de Gaslaan. De recherche doet verder onderzoek.

Vechtpartij
Op de Lupinesingel werd zondagavond een man mishandeld naar aanleiding van een conflict. De dader vluchtte een woning binnen. Hij werd daar alsnog aangehouden. De 24-jarige man uit Rotterdam en het slachtoffer kennen elkaar.

Incidenten
Op de lijst staat verder nog: tien keer bemiddelen in conflicten, zes keer inzet voor een ongeval of onwelwording waarvan drie keer reanimatie, zeven keer geluidsoverlast en elf meldingen van een verdachte situatie. Dat laatste is mooi, want zonder melders kan de politie minder snel en gericht optreden. In totaal werd 108 keer dit weekend een beroep op de politie gedaan.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!