18-jarige raakt rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Een 18-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn rijbewijs moeten inleveren na een hele reeks (verkeers)misdrijven. De jonge automobilist was slechts vier maanden in het bezit van zijn rijbewijs.

De politie ontving rond 00.30 uur een melding over een dronken automobilist die op de Prins Hendrikstraat tegen een geparkeerd voertuig was gereden. Na het ongeval was de bestuurder weer zijn weggereden.

Ter plaatse werd inderdaad een beschadigde auto aangetroffen. Ook een vriend van de bestuurder was aanwezig, die voor de auto van de verdachte had gestaan om te voorkomen dat de jongen ging rijden. Dit deed de jongen toch waardoor de vriend werd klemgereden werd tussen twee auto's. Hij liep daarbij twee pijnlijke benen op.

Het beschadigde voertuig werd ondertussen zonder bestuurder op de Archeonlaan aangetroffen. Het voertuig had een kapotte band en bleek enige tijd op zijn velg te hebben gereden.

Drugs en alcohol
Onder druk van zijn vrienden meldde de achtienjarige zich later op de Prins Hendrikstraat. Hier werd de jongen onderworpen aan een alcoholtest. Hieruit bleek dat de jongen veel te veel had gedronken. Daarnaast werd zijn speeksel positief getest op THC (cannabis). De jongen is hierop aangehouden.

De jongen mag zich voor de rechter verantwoorden voor rijden onder invloed van drugs en alcohol, gevaar veroorzaken op de openbare weg, het verlaten van de plaats van het ongeval en ambtshalve mishandeling, gezien het feit dat de jongen zijn vriend klem reed. Dit houdt in dat de politie een misdrijf in behandeling kan nemen zonder dat hier een aangifte voor nodig is. Dit werd gedaan in verband met het veroorzaakte gevaar.

Zijn rijbewijs is voor minstens zes maanden ingevorderd. Dit kan nog verlengd worden, als de resultaten van het bloedonderzoek binnen zijn. Dan is duidelijk hoeveel alcohol en drugs de jongen in zijn lichaam had. De rechter doet dan uitspraak.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.