Nieuws

« Vorige - Volgende »

Dronken bestuurders mogen hun rijbewijs inleveren

16 april 2018 - 14:05  •  reacties

Dronken bestuurders mogen hun rijbewijs inleveren

Alphen aan den Rijn - Vrijdagavond viel een 48-jarige vrachtwagenchauffeur uit Alphen aan den Rijn door de mand op de N207. Een medeweggebruiker maakte zich zorgen over het rijgedrag van de chauffeur en besloot de politie in te lichten. Deze trof de vrachtwagen aan en besloot de chauffeur te controleren. De zorgen van de melder bleken terecht. De chauffeur blies 860 ug/l, bijan vier keer de toegestane hoeveelheid. De chauffeur kon zijn rijbewijs inleveren.

Op zondagavond ging een 37-jarige man uit Nieuwkoop onderuit op de Gnephoek. Omstanders troffen een gewonde man aan op de weg, die met zijn scooter was onderuit te zijn gegaan en het bewustzijn had verloren. Ambulance en politie werden opgeroepen voor het ongeval, maar de inmiddels bijgekomen man  besloot niet te wachten op de hulpverleners en zette het op een rennen.

De politie wist de man na een korte zoektocht uit de bosjes te halen. De man kon ter plekke aan zijn verwondingen geholpen worden. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar hij 965 ug/l blies. Ook deze man kon zijn rijbewijs inleveren.

Fotograaf: Josh Walet