Raadsleden bezoeken Alphense brandweerkazerne

Raadsleden zijn de afgelopen maanden aanwezig geweest bij een aantal oefenavonden van de brandweer in kazernes in onze gemeente. Op maandagavond 22 oktober was de kazerne in het centrum van Alphen aan den Rijn aan de beurt.

Het betrof een oefenavond van zowel de beroeps- als de vrijwillige brandweer. Er was een oefening in scène gezet in het Bospark met het bevrijden van een slachtoffer bij een ongeval met lekkende vaten giftige stoffen van een XTC-laboratorium. Na afloop werd een demonstratie gegeven hoe er met de autoladder een slachtoffer horizontaal uit een gebouw gehaald kan worden.

Na de demonstraties werd uitleg gegeven over het materieel dat de kazerne aan de Havenstraat tot zijn beschikking heeft. Met grote bevlogenheid werd over het werk en de spullen verteld.

Het werkbezoek is door alle aanwezigen als zeer positief ervaren. Op 6 november is het laatste bezoek in deze reeks gepland in Aarlanderveen. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de gemeente.

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.