Hoe zit het met Europese subsidies voor Alphen

Wethouder Leo Maat zal de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn een overzicht geven met de ontvangen EU-subsidie. De subsidioloog duurzaamheid kan ook worden ingezet op andere beleidsterreinen, waardoor de gemeente wellicht meer EU-subsidie binnen kan halen.

Wethouder Leo Maat maakt op verzoek van de raad een overzicht welke subsidies de gemeente van de Europese Unie ontvangt. Ook zal de wethouder aangeven hoeveel en hoe vaak dit soort subsidies worden aangevraagd.
Aanleiding voor de vraag om zo’n overzicht vanuit de politieke partijen is een onderzoek van de NOS naar de verdeling van EU-subsidies bij alle gemeenten. Uit het onderzoek kwam naar voren dat Alphen aan den Rijn relatief weinig EU-subsidie ontvangt.

Maat gaf als kanttekening direct mee, dat er appelen met peren zijn vergeleken in het NOS-onderzoek: "Het gaat in dat onderzoek om projectsubsidies. Die worden over het algemeen verstrekt aan universiteiten en hele grote organisaties. Als je geen universiteit of hogeschool hebt in je gemeente, is er meteen een vertekend beeld."
Daarnaast meldde de wethouder dat de gemeente per 1 juni een subsidioloog in dienst heeft die gaat proberen meer subsidies voor duurzaamheidsprojecten binnen te halen voor Alphen aan den Rijn. "Het is geen probleem om die opdracht te verruimen naar andere beleidsterreinen." Maat meldde ook dat dit wel een zaak van lange adem is.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:09

Meer verkeersdrukte verwacht vanwege het paasweekend

Met het paasweekend in het vooruitzicht wordt verwacht dat zowel vandaag als het komende weekend drukker zullen zijn op de wegen dan normaal. Vooral op donderdag 28 maart moeten weggebruikers rekening houden met een vroege en drukke avondspits.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 10:54

Wethouder Gert-Jan Schotanus en Kinderboerderij Zegersloot planten eerste voedselbomen

Op maandag 1 april worden, tijdens het paasfestijn, de 1e bomen geplant voor het te realiseren voedselpark bij kinderboerderij Zegersloot. Deze eerste bomen, genaamd berken, zijn niet bedoeld als voedsel voor mensen, maar juist als leefgebied voor de weidehommel. Samen met andere iconische soorten zoals de merel, huismus en egel, zal de weidehommel profiteren van een nieuw aangelegde habitat. 

Advertorial Muziek/Concert vandaag 09:36

Duik in het muzikale leven van Fernando Lameirinhas

Fernando Lameirinhas, een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland, komt terug met een gloednieuw concert: Koffer! De altijd nog jeugdige maestro pakt tijdens de voorstelling zijn koffer uit en neemt je mee in zijn muzikale leven.

Advertorial Horeca gisteren 17:24

Kamer van Admiraal: een geslaagde opening in de nieuwe zaak!

Vorige week was het een avond om te onthouden in Alphen aan den Rijn, toen de Kamer van Admiraal haar deuren opende voor het publiek. Met een top sfeer en een overvloed aan activiteiten, markeerde de opening een nieuwe mijlpaal in de lokale uitgaansscene.

Politiek plein gisteren 16:42

Krachtenbundeling tussen Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen

In een tijd van toenemende versnippering en politieke zelfgerichtheid slaan Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen (LBA) verrassend de handen ineen. Ze starten met samenwerken en hebben zelfs plannen om later dit jaar te fuseren tot één krachtige lokale partij.