Vragen over veiling inboedel Kasteel

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van Alphen aan den Rijn,T.a.v. wethouder H. Oppatja,d.t.v. de Griffie.

Alphen aan den Rijn, 14 november 2012.

Betreft: Veiling inventaris, apparatuur en inboedel van het Kasteel.

Geacht College,

Tot onze grote verbazing heb ik hedenochtend in het AD gelezen, dat de curator van het Jongerencentrum het Kasteel mr. Dorrepaal via het Veilinghuis Troostwijk voornemens is, om alle inventaris, apparatuur en overige inboedel per opbod via inschrijving te veilen.

Het is voor mij een onbegrijpelijke zaak, dat u dit zo laat gebeuren, want alle inventaris, apparatuur en overige inboedel is met gemeentelijke subsidies en dus met gemeenschapsgeld aangeschaft.

Dit betekent dat, indien alles op deze wijze wordt geveild, een doorstart van het poppodium op die lokatie nagenoeg ondenkbaar is c.q. onmogelijk wordt, omdat het opnieuw aanschaffen van inventaris, apparatuur en overige inboedel de nodige tonnen aan euro’s zal gaan kosten. Wie gaat dat betalen in deze tijd van crisis?

Daarnaast is er nog geen enkel bestuurlijk besluit genomen over het al of niet in de been houden  van een poplokatie op deze plek of elders in onze gemeente.

U maakt het hierdoor dus onmogelijk om een goede doorstart te realiseren!

Zou het niet van een beter en doordachter bestuur getuigen, indien u ondershand met de curator tot een schikking probeert te komen?

Voorts zou u zich ook eens moeten afvragen of het beter is dat, in allerlei door de gemeente gesubsidieërde sociaal- culturele en overige instellingen, waar inventaris, apparatuur en overige inboedel via gemeentelijk subsidie is aangeschaft, dergelijke investeringen, hetzij via pandrecht, hetzij via eigendomsrecht wordt geregeld, zodat de gemeente in de toekomst bij een eventueel faillissement deze financiële doublures kan voorkomen?

In afwachting van uw spoedige reactie, verblijf ik,

Namens de Fractie van Nieuw Elan.

Gerard.P. van As


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten gisteren 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.