Nieuws

« Vorige - Volgende »

ARC wint, Alphense Boys verliest

24 augustus 2011 - 23:34  •  reacties

ARC wint, Alphense Boys verliest

Alphen aan den Rijn -

In de tweede ronde ontvangt ARC op dinsdag 20 september, de dag van de Gondelvaart, profclub MVV Maastricht. Alphense Boys loopt een ontmoeting met Sparta Rotterdam mis.

Met attractief en strijdlustig voetbal heeft ARC woensdag eenvoudig de tweede ronde van de 'grote' KNVB Beker bereikt. Medetopklasser Quick '20 werd met een 6-2 nederlaag terug de bus in gestuurd voor een drie uur durende busreis naar Oldenzaal. Na tien minuten voetballen stond de Racing al met 2-0 voor. Machiel van Maarseveen opende de score na vijf minuten en twee minuten later zette Emile Linkers de 2-0 op het scorebord.

Na de 2-1 van Kelvin Veensma nam ARC het heft wederom in handen en scoorde Jeffrey van den Berg voor de thee nog 3-1. Direct na rust tekende Van den Berg voor zijn tweede. Via Leon Lammers kwam Quick nog op 4-2, maar niet veel later volgde de 5-2 van Jason Esseboom en de 6-2 van Maurits Splinter. Ašron Balk (rust), Milan Berck Beelenkamp (blessure), Gert Labots (werk) en Marcel Vondeling (schorsing) misten het duel. Hun posities werden overgenomen door Robbert van der Post, Derek Prins, Patrick Vermeulen en Cristian Ortega.

Montfoort klopt Alphense Boys in slotfase

Aan het bekersprookje van Alphense Boys is woensdag abrupt een einde gekomen. Thuis tegen Montfoort was de Alphense hoofdklasser erg gewaagd aan de opponent, maar incasseerde het zeven minuten voor tijd een dodelijke tegentreffer. Shijie Hu ging in de fout en Nicky Koppers schiet van twintig meter de bal in het Alphense doel: 0-1.

Daarvoor had Alphense Boys diverse kansen op de openingstreffer gekregen. In de slotfase kreeg Hu zijn tweede gele kaart van de scheidsrechter. Alphense Boys mocht voor het eerst in de clubgeschiedenis deelnemen aan de 'grote' KNVB Beker. Galid Alaoui Mrani en Abdel Zouzou (broer van vice-aanvoerder Mohammed) debuteerden in een officiŽle wedstrijd van Alphense Boys' hoofdmacht. Dat ging ten koste van backs Anton Hooghart en Eli Wattimury.

Hooghart zat woensdag, na een opstootje afgelopen zaterdag, niet bij de selectie. Hooghart en Mohammed Zouzou hebben na afloop van de wedstrijd Sportlust '46-Alphense Boys ruzie gehad. In de kleedkamer ontstond een opstootje en zijn enkele ferme woorden over en weer gesproken en kwam het tot een handgemeen. Vooral Hooghart was het niet eens met de kritiek die hij van de oud-aanvoerder van Alphense Boys kreeg. Over de kwestie zegt trainer Dogan Corneille: 'Hooghart komt wel weer terug in de selectie. Ooit verschijnt hij weer.' Dat lijkt op een disciplinaire straf.

Alphenaar schiet VVSB naar PSV

VVSB stuit in de tweede ronde van de 'grote' KNVB Beker op PSV. De topklasser uit Noordwijkerhout bedwong Odin '59, al was daar wel een verlenging voor noodzakelijk. Alphenaar Thabiso van Zeijl tekende voor de winnende: 1-2. VVSB, met de van ARC overgekomen Jordy Zwart in de gelederen, ontvangt woensdag 21 september PSV. Oud-ARC-trainer Robbert de Ruiter behaalde met voormalig ARC-middenvelder Rico Kogeldans de tweede ronde en ontvangt nu met Noordwijk Ajax.

Jens Toornstra, Wouter de Vogel en Tim de Rijk stuiten met ADO Den Haag in de tweede ronde op Scheveningen. Marley Berkvens' Excelsior (profclub uit Rotterdam) stuit op Excelsior '31 uit Rijssen, dat aanstaande zaterdag de competitie-opponent van ARC is. FC Zwolle (Stanley Mailoa) bezoekt Cambuur Leeuwarden. Niek Oosterlee's Rijnsburgse Boys redde de tweede ronde niet. De Uien verloren woensdag in de eerste ronde van De Treffers.

Foto: Jaap Hoek

Fotograaf: Josh Walet
SV ARC.'
SV ARC

Samen sportief vooruit