Bowlingkampioenen Kitty van der Meer & Patrick Meka

Afgelopen weekeinde hebben de jaarlijkse Alphense Bowlingkampioenschappen plaatsgevonden in het ‘Bowlinghuis’ aan de Sportlaan. Hier is over 16 te gooien games gestreden voor de felbegeerde Alphense bowlingtitel(s).

Bij het eerste deel (4 games dames-dubbels) werd de strijd gewonnen door Thea den Dekker en Marjolein Steffens. Hun gemiddelde bedroeg 181,50. Met slechts 19 pins achterstand zijn met een gemiddelde van 179,12 als 2e de gezusters Ank en Grada Rietveld geëindigd.

De 3e plaats met 147 pins achterstand op de winnaressen, werd behaald door Sandra Beers en Kitty van der Meer.

Bij de heren-dubbels hebben vader & zoon Paul en Patrick Meka de strijd gewonnen met een gemiddelde van maar liefst 204,00.

Als 2e zijn Mathijs Jacobs en Bart van Rens met 53 pins achterstand geëindigd.

De 3e plaats werd opgeëist door vader & zoon Adrie en Jeffrey de Blieck met een achterstand van 128 pins op de winnaars in deze dubbel-klasse.

De nieuwe ‘Alphens Kampioene’ heet dit jaar Kitty van der Meer. De 10-voudig kampioene uit Leimuiden ging als 1e na 10 games voorronde de finale in met een voorsprong van 42 pins op Marjolein Steffens en 63 pins op Thea den Dekker. Uiteindelijk wist Kitty haar voorsprong te vergroten door 142 pins hoger te gooien na de 6 finalegames dan de uiteindelijke nummer 2, Marjolein Steffens uit Alphen.

‘Alphens Kampioen’ 2014 is de 22-jarige Alphenaar Patrick Meka geworden. De titelverdediger van vorig jaar kwam dit keer na 10 games voorronde slechts 4 pins op achterstand van nieuwkomer Bart van Rens uit Venray en nu wonend in Zevenhoven, die een fraaie score had van 2223 pins, wat een moyenne van 222,30 betekent.

In een zinderende finale over 6 games trok Patrick uiteindelijk met een score van 1325 pins tegenover 1284 pins van Bart aan het langste eind. Opmerkelijk was dat Bart een fantastische start van dit kampioenschap kende alvorens hij na 16 games de titel aan zich voorbij zag gaan. Het verschil na 16 games tussen Patrick en Bart bedroeg uiteindelijk slechts 37 pins.

Het publiek en aanhang hebben genoten van de onderlinge strijd en vechtlust tussen de finalisten om zich als kampioen(e) te laten huldigen.

De hoogste game van dit toernooi bij de dames werd gegooid door Kitty van der Meer met 256 pins. Tijdens de voorronde bij de heren bowlden Bart van Rens en Patrick Meka een fraaie game van 258 bij elkaar.

Het felbegeerde “250-speldje” is 4 maal behaald tijdens dit kampioenschap, 2x door Bart, 1x door Patrick en 1x door Kitty.

Tijdens dit evenement zijn er maar liefst negenenzestig '200-games' gebowld, wat een respectabel resultaat is. Het niveau binnen de vereniging is nog steeds stijgende, geholpen door de steeds beter lopende kunststof bowlingbanen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.