Selectie Ritmische Gymnastiek weer in de prijzen

Bij de eerste voorronde in de landelijke competitie Ritmische Gymnastiek hebben gymnastes van sportvereniging RKSV Wilskracht uit Alphen opnieuw hun visitekaartje afgegeven. Na het zeer succesvolle DistrictsKampioenschap vorige maand hebben zij ook gisteren (zondag 9 februari) weer een aantal podiumplaatsen weten te behalen.

Deze wedstrijd op het B-niveau (het één na hoogste niveau in Nederland) vond plaats in Ter Aar. In een sfeervolle ambiance werd door ongeveer 80 gymnastes in 4 verschillende leeftijdscategoriën gestreden. In de categorie Pre-Junioren behaalde Vera Boekholt in een sterk veld een keurige 11e plaats. Bij de Junioren was sprake van een overmacht: De plaatsen 1, 2, 3 én 4 werden bij deze categorie door Wilskracht-gymnastes bezet. Dorte Rotteveel behaalde, net als op het DistrictsKampioenschap, met overmacht de 1e plaats. Dorrit Griffioen legde knap beslag op plaats 2, en Minous Bouman streed zich naar een mooie 3e plaats. Haar zus Celeste haalde de 4e plaats. Verder eindigde Marjolein van Dam verrassend op de 6e plaats, en Fleur van Elzelingen vond zichzelf na 2 keurige oefeningen op de 18e plaats. Ook bij de Senioren werd het podium gehaald: Layal Storms legde in deze groep beslag op de 3e plaats. Direct naast het podium stonden Suzanne van Dam (4e) en Berfin Özcan (5e), en op plaats 7 in deze groep van 16 deelneemsters eindigde Romi Krutzen.

Voorzitter Robbert Bouman sprak van 'een prachtig resultaat, zowel voor de gymnastes, hun trainster, als de vereniging'. Hij hoopt dat door de aansprekende resultaten van de selectie meer meisjes zich aangetrokken gaan voelen tot deze prachtige sport. "Wilskracht kijkt graag vooruit, en we hopen dat meer meisjes geïnteresseerd raken in RG, en eens komen kijken (en meedoen) in één van onze recreatie-lessen." 

De volgende wedstrijd is de tweede voorronde, op zondag 16 maart in Barendrecht. Daar kunnen plaatsen voor de halve finale worden verdient.

Op de foto v.l.n.r. Dorrit Griffioen, Dorte Rotteveel en Minous Bouman, het volledige Wilskracht-podium


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!