Korfbal: Tempo gedegradeerd uit zaalhoofdklasse

De angst die er al weken was is uitgekomen: Tempo is officieel gedegradeerd uit de hoofdklasse. Nu al, op de voorlaatste speeldag.  Dat komt omdat de Alphense korfballers zelf verloren van Die Haghe en concurrenten Oranje Wit en Rust Roest wonnen. Daardoor zakt Tempo naar de laatste plaats. Volgende week is de laatste speelronde. Dan treffen Rust Roest en Die Haghe elkaar. Om die reden kan Tempo volgende week niet beide ploegen passeren op de ranglijst.

Blessures

Tempo kende een seizoen vol pech. Aan het begin van de zaalcompetitie raakte Rosanne Visscher zwaargeblesseerd en is de rest van het seizoen uitgeschakeld. Daar bleef het niet bij. Jasper van Doorn was wekenlang geblesseerd en Martin Steenbeek ontbrak in de beslissende fase omdat hij met een blindedarmontsteking thuis zat. Sterker nog, hij lag zaterdag nog met antibiotica op bed en speelde zaterdagavond. Edwin van der Weijde en José Geerts misten de laatste twee wedstrijden door een bruiloft in Zuid-Afrika.

Wekelijks moest Tempo met drie tot vijf invallers acteren. Jet van Duin en Joyce Dittmar (voorheen Joyce Cerdijn) maakten hun rentree in de hoofdmacht. Bij de mannen maakten onder andere Thomas Neurink en de broers Tim en Bram de Graaff hun opwachting. Tegen hekkensluiter Die Haghe stond Tempo geruime tijd voor, maar in de tweede helft kwamen de Hagenaars langszij en wonnen met 18-21. Geëmotioneerd constateerden spelers en technische staf dat degradatie een feit was.

Vijf jaar hoofdklasse

De degradatie is een enorme domper voor het korfbal in Alphen aan den Rijn. In 2008 werden de Alphenaren, destijds onder leiding van Jessica Zeevaart, kampioen in de overgangsklasse. Vanaf het seizoen erop speelde Tempo onafgebroken in de hoofdklasse.

Twee jaar geleden schreef Tempo historie. Voor het eerst in de geschiedenis behaalde Tempo de kruisfinales en werd er gestreden om promotie naar de Korfbal League. LDODK promoveerde ten koste van Tempo.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.