Daan Spruit knalt op schaatsbaan in Groningen

Daan Spruit van de Alphense schaatsvereniging STC De Rijnstreek was uitgenodigd voor het Nederlands Pupillen Toernooi in Groningen. Daan staat te boek als de snelste pupil van het gewest Zuid-Holland en werd dientengevolge uitgenodigd door de organisatie van dit toernooi. Per categorie worden de baansnelsten van de verschillende 400/333 meter banen van Nederland uitgenodigd, alsmede de tien daarop volgende snelste rijders van Nederland.

 

Niet verrassend is dan ook dat het deelnemersveld een bijzonder uitdaging biedt. Een week eerder nog was Daan op weg naar om kampioen van Zuid-Holland te worden en werd dat belemmerd door een ongelukkige val.

 

Daan moest een 500 en een 1000 meter rijden. Op de 500 meter stopten de klokken voor hem op 44.25 seconden. De snelste tijd die Daan ooit in Nederland reed. Goed voor een zesde plek in Groningen op deze afstand. Op de 1000 meter reed Daan 1.28.36 zijn snelste tijd op deze afstand en de vierde plaats op het kampioenschap. Hiermee eindigde Daan uiteindelijk als vijfde van dit toernooi. Een bijzonder mooie plaats, Daan is hiermee immers de vijfde van alle pupillen in Nederland. 

 

Trainster Wendy Breedijk, die natuurlijk niet ontbrak in Groningen is dan ook enorm trots op de prestaties van haar pupil die zij nu al twee jaar begeleid. 

 

Veel successen in Den Haag

Niet alleen in Groningen werden dit weekeinde wedstrijden gereden. Pupillen en junioren stonden dit weekeinde ook aan de start van diverse wedstrijden in Den Haag. Ook daar waren vele successen te melden welke uiteindelijk resulteerden in maar liefst 15 nieuwe persoonlijke records! Al met al een succesvol weekeinde voor de schaatsers uit Alphen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.