Goede Maatjes gaan voor 1KM met de 20 van Alphen

Op dinsdag 20 januari start Goede Maatjes met een 6 weekse loopcursus voor de 1 kilometerloop  tijdens de 20 van Alphen op zondag 1 maart 2015. De Stichting Twintig van Alphen, Sportspectrum, Jongeren op Gezond Gewicht en Atletiekvereniging AAV’36 willen met deze cursus laten zien dat de loopsport voor uiteenlopende doelgroepen toegankelijk is om te trainen voor een gezond leven.

Goede Maatjes is een bestaande activiteit van Sportspectrum, die in samenwerking met de Voedietist georganiseerd wordt. Er wordt bij Goede Maatjes gewerkt aan een gezonde leefstijl voor kinderen die te zwaar zijn. Er wordt op een plezierige manier gewerkt aan een combinatie van bewegen en gezonde voeding.

Deze groep gaat meedoen aan de 1 kilometer loop van de 20 van Alphen. Om deel te kunnen nemen aan deze activiteit trainen de kinderen onder begeleiding van een looptrainer, een buurtsportcoach en een diëtiste samen om te laten zien hoe positief zij bezig zijn en dat zij hun doel kunnen bereiken. Samen gaan zij voor succes!

Als specialisten in de loopsport bieden de Stichting Twintig van Alphen en Atletiekvereniging AAV’36 samen de begeleiding en gelegenheid om deze groep te laten trainen voor de 1km en deze uiteindelijk ook te lopen op zondag 1 maart.

Jongeren op Gezond Gewicht wilt met deze loopcursus laten zien dat door middel van een samenwerking met verschillende partijen (sportorganisatie, sportevenement, sportvereniging, ouders en specialisten) een geschikt aanbod kan worden gecreëerd om kinderen op een laagdrempelige wijze te laten werken aan een gezond gewicht, gezond leven.

JOGG-gemeente
Vanaf eind 2013 is gemeente Alphen aan den Rijn JOGG-gemeente. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. JOGG is een lokale aanpak waarbij ouders, scholen, gezondheidsprofessionals, bedrijven en winkeliers zich inzetten voor een gezonde leefstijl onder kinderen in Alphen aan den Rijn. Sportspectrum en de gemeente Alphen aan den Rijn werken samen met Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid en GGD Hollands Midden om JOGG in Alphen aan den Rijn tot een succes te brengen. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de gemeente.

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.