ARC-Heitingatoernooi: 350 kilo patat en 900 gevulde koeken

Waar zou het ARC-Heitingatoernooi zijn zonder alle vrijwilligers. Op de dagen van het toernooi helpen meer dan honderd mensen mee om de dagen soepel te laten verlopen. Zo ook in de kantine van ARC. Deze wordt gerund door een vaste club vrijwilligers. Op die dagen is er extra hulp om alle broodjes vers te maken, patat te verkopen en gevulde koeken af te bakken. Het woord is aan Henk Slagter en Leen de Knegt. Zij willen zeker niet alle eer opstrijken maar spreken namens alle vrijwilligers.

Knallen in de keuken
Henk: “Mijn dag begint vaak om 6.00 uur op de club. Ook tijdens het toernooi. Veel van de ‘Heitingamannen’ zijn er dan ook al. We drinken samen een bak koffie maar daarna moeten we heel snel aan de slag. We maken al onze broodjes vers en sealen ze dan ook. Hygiëne vinden wij heel belangrijk. Ook alle gevulde koeken bakken we vers af. Daar gaan er wel zo’n 900 van door heen op die dagen. Het toernooi begint om 9.30 en dan zit het al heel erg vol met mensen die koffie willen. Vanaf 11.00 tot 14.00 staan we met vijf man in de keuken patat te bakken. Na drie dagen en 350 kilo patat kan ik echt geen patat meer zien. Ik kom dan ’s avonds thuis en dan zegt mijn vrouw altijd: ‘wat heb je nou weer gedaan’. Ik zie er dan echt niet uit, maar ik ga echt niet met een schort omlopen. Dat vind ik zo onhandig. Ik loop normaal gesproken altijd op klompen maar op deze dagen niet. Maar ik ben alsnog gebroken ’s avonds. Dan merk ik wel dat ik 69 ben en geen 20 meer.”

De wind er onder
“Gelukkig hebben we nu een super team staan. Deze meiden knallen de hele dag door. ik hou daar wel van, lekker de wind er onder. Dat doe ik zelf ook altijd. Ik gun mezelf vaak niet eens een moment om te zitten en wat te eten. Maar dat geeft niks want deze dagen zijn geweldig om mee te maken. We zijn nu alweer bezig met de voorbereidingen hiervoor.” Leen: “Ik kan het allemaal echt niet alleen. Het is geweldig om zulke vrijwilligers om me heen te hebben. Wij krijgen zelf eigenlijk heel weinig mee van het toernooi. Dat komt omdat we alleen maar in die keuken en kantine bezig zijn. Voor ons is het niet zo belangrijk wie er wint. We zijn al heel blij als iedereen tevreden is en we de dag goed doorkomen.”

Het is een wisselwerking
“Toen die mannen tien jaar geleden met het idee voor dit toernooi kwamen was ik een beetje afwachtend. Ik moest het eerst maar eens zien allemaal. Maar uiteindelijk moesten wij er in de kantine natuurlijk ook op inspelen. Na het eerste toernooi was ik gelijk overtuigd. Die mannen hebben het fantastisch georganiseerd. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat het hele toernooi geweldig is georganiseerd en dat de kantine een zooitje is. Wij proberen dan ook alles te doen om het hier goed te laten verlopen. Bijvoorbeeld door een breed assortiment en goede en snelle service te bieden. Het blijft toch een wisselwerking en je hebt elkaar op zo’n toernooi allemaal nodig. De organisatie regelt de lunch voor de spelers zelf. Wij verzorgen het eten en drinken voor de overige bezoekers.”

De tiende editie
“Ik vind het super dat dit toernooi nu al tien jaar bestaat. Elk jaar wordt de organisatie ook een beetje beter. En ook elk jaar komen er meer vrijwilligers bij die daar bij willen helpen. Voor deze tiende editie willen we natuurlijk ook wel een speciale actie verzinnen in de kantine. Maar we zijn er nog niet helemaal over uit wat dat gaat worden. We zijn wel voornemens om er ook dit jaar weer een super toernooi van te maken. Met zijn allen natuurlijk.”

14, 15 en 16 mei is het weer zo ver! Dan wordt de tiende editie van het ARC-Heitingatoernooi georganiseerd. We tellen de weken af tot de aftrap en geven in de komende weken een blik achter de schermen.



Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.