AZC Synchro behaalt internationaal 3x zilver!

De synchroonzwemsters van de Alphense zwemclub AZC hebben dit weekend zeer succesvol deelgenomen aan de 24ste Synchro Cup in Luxemburg. Aan deze internationale wedstrijd deden 365 zwemsters uit 8 verschillende Europese landen mee.

De wedstrijd bestond uit techniek en uitvoeringen waarbij het gezamenlijke puntentotaal bepalend is voor de einduitslag. Op vrijdagavond werden eerst de soli van Age I (meisjes tot 12 jaar) gezwommen waarbij 2 solisten van AZC een mooie uitvoering lieten zien.
De uitslagen worden in Luxemburg niet volledig gegeven, zodat het tot de prijsuitreiking op zondag spannend bleef wie van de deelneemsters op het podium zouden komen te staan.

De zaterdag stond het grootste deel van de dag in het teken van de verplichte technische figuren voor alle deelneemsters. Na de techniekwedstrijd mochten de duetten van Age 2 (tot 15 jaar), de ploegen van Age 1 en de solisten van de Junioren hun kür aan het publiek tonen. De wedstrijd werd op zondag afgesloten met de duetten van de Junioren, de duetten van Age I en de ploegnummers van de Junioren.

Na een zeer spannend en intensief sportweekend werd op zondagmiddag eindelijk bekend welke prestatie de AZC meiden hebben geleverd. In de leeftijdscategorie Age I werd door AZC maar liefst drie zilveren medailles behaald. 

Isa Turnhout werd 2e op het onderdeel Solo. Daarnaast heeft Isa samen met Merel Leuring ook een tweede plaats behaald op het onderdeel Duet. Als kers op de taart was er tenslotte ook zilver voor de ploeg van Age I, bestaande uit Maggie Jiroutova, Keyla Lammers, Merel Leuring, Isa Turnhout en Fleur Valk.

Er waren echter nog meer mooie resultaten! Merel Leuring greep helaas net naast een plek op het podium en werd 4e met haar solo (Age I). Het Age I duet van Maggie Jiroutova, Fleur Valk en de reserve Keyla Lammers eindigde, tussen dit sterke deelnemersveld, op een mooie 6de plaats.
In de leeftijdscategorie Age II (tot 15 jaar) zetten Tamara Boerefijn en Nikita Lammers een mooi duet neer wat hen de 16e plaats van de 30 duetten opleverde.

Na het onderdeel techniek stond bij de Junioren Daphne Vlak op een 9e plaats maar steeg met haar fraai uitgevoerde kür bij de solo’s naar een mooie 7e plek! Het Junioren duet van Daphne Vlak en Sanne de Witte behaalde de 5e plaats. En als laatste zwom de Junioren ploeg bestaande uit: Marloes Breukers, Laura Franse, Jille van Geen, Ilse Ronner, Daphne Vlak, Marieke Wiesmeijer en Sanne de Witte. Zij straalden met hun uitvoering en klommen hiermee naar een zeer verdienstelijke 4de plaats.

Alle zwemsters zijn een mooie ervaring rijker en kunnen terugkijken op een gezellig, sportief en succesvol weekend. Alle trainsters keerden met een trots gevoel huiswaarts!

De eerstvolgende wedstrijd voor de Age I meiden is nog de interregionale uitvoeringenwedstrijd in Zoetermeer op 23 mei en daarna voor al deze meiden de Synchro Beat/NK Vrije Combinatie in juni in Eindhoven.

Lijkt het jou ook zo leuk om te synchroonzwemmen en aan zulke wedstrijden mee te kunnen doen? Kom dan op zaterdagochtend om 9:00 uur eens kijken in zwembad AquaRijn of het ook iets voor jou is! 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 17:50

Bijgeboekte voorstellingen met bekende namen bij Parkvilla

Het culturele seizoen loopt hetzelfde als een schooljaar: van september tot en met juli. Maar dat wil niet zeggen dat er in het seizoen geen theatervoorstellingen worden bijgeboekt. Op 16 mei komt Marcel van Roosmalen naar Parkvilla met zijn voorstelling Totaal 3 On Tour en op zondagmiddag 9 juni komen Rob Urgert en Joep van Deudekom met de De Verbinders.

Openbaar vervoer gisteren 16:45

In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva

Reizigers kunnen voortaan eenvoudig reizen en betalen door in- en uit te checken met de betaalpas. Nu nog zonder kortingen of abonnement. Daarnaast blijft het mogelijk om te reizen met de OV-chipkaart of om een kaartje te kopen bij de chauffeur. Reizen met de betaalpas is onderdeel van OVpay, de nieuwe manier van betalen in het ov.

Calamiteiten gisteren 16:25

N207-Oostkanaalweg afgesloten na ongeval

Op de N207-Oostkanaalweg, tussen Oranje Nassausingel en Nieuwkoopseweg, heeft zich een ongeval voorgedaan waarbij twee auto's en een vrachtwagen betrokken waren. Als gevolg hiervan is de weg momenteel afgesloten. Het verkeer staat vast tot en met Ter Aar.

Verkeer en vervoer gisteren 13:08

Europese Flitsmarathon: intensieve controles voor verkeersveiligheid

Van maandag 15 tot en met zondag 21 april houdt de Europese politieorganisatie Roadpol de zogenoemde 'flitsmarathon'. Er wordt die week in verschillende Europese landen, waaronder ook in Nederland, zowel overdag als 's nachts intensiever op snelheid gecontroleerd.