Nieuws

« Vorige - Volgende »

'Een 5 sterren club voor een 2 sterren prijs'

1 mei 2015 - 16:39  •  reacties

Een 5 sterren club voor een 2 sterren prijs

Alphen aan den Rijn -

Leon de Gee, de 33-jarige Zoetermeerder is komende week alweer een jaar clubmanager bij Fitness365. ‘Een 5 sterren club voor een 2 sterren prijs’. Volgens hem is dit ook echt waar Fitness365 voor staat. Ik sprak hem over zijn rol in de sportschool en hoe het in het algemeen met de sportschool gaat.

Hoe werken jullie bij Fitness365?
“Wij streven er naar om zowel in Alphen aan den Rijn als in Amsterdam hetzelfde concept aan te houden. Waar wij het vooral van moeten hebben ten opzichte van onze concurrenten is dat onze mensen het verschil maken. We proberen veel mensen voor een betaalbare prijs persoonlijke aandacht te geven. Dit doen we door te werken met een fitnessteam, een receptieteam en een team docenten. Daarnaast hebben wij ook nog externe partijen onder ons dak, namelijk Beauty365,  de chiropractor en de fysiotherapeut. Als mensen hier komen sporten is de drempel erg laag om ook van één van deze faciliteiten gebruik te maken.”

Wat bieden jullie nog meer binnen de club?
“Naast reguliere groepslessen hebben wij ook FunXtion-trainingen. Hierbij geeft een instructeur les aan een klein groepje mensen met oefeningen met voornamelijk het eigen lichaamsgewicht. De lessen zijn vooral dynamisch en gericht op het functioneel bewegen. Het voordeel hiervan is dat je veel meer spieren tegelijk traint. Daarnaast wordt je aangemoedigd door een trainer die je nog net over je grens heen laat gaan en je nog een beetje extra motiveert.

Ook hebben wij het X-Force trainen. Dit is trainen met apparaten maar dan veel  effectiever. Door het kantelprincipe in de apparaten neemt het gewicht dat je naar voren duwt in de negatieve fase van de beweging toe. Hierdoor kun je zwaarder trainen zonder dat je dit door hebt, in deze negatieve fase ben je namelijk sterker. Met traditionele apparatuur is dit veel moeilijker.

Verder zijn we onlangs gestart met Krav Maga. Hierbij draait het om jezelf verdedigen. Je leert hoe je jezelf in veiligheid kunt brengen wanneer iemand je kwaad wilt doen. Bij deze lessen staan veiligheid en weerbaarheid voorop. Tijdens de 90 minuten durende work-out combineren we verschillende technieken met de conditionele- en spier verstevigende aspecten van Krav Maga.  ” 

Welke rol heb jij hierin?
“Ik ben hier iedere dag. Mijn rol is om er voor te zorgen dat uiteindelijk iedereen die werkzaam is binnen deze club ook daadwerkelijk zijn werkzaamheden goed verricht met daarbij het belang van de klant voorop. Ik waak er voor dat wat wij beloven ook in de praktijk wordt gebracht.” 

Gewoon Fitness is nu gesloten, hebben jullie hier speciale acties voor om over te stappen?
“Wij hebben wel een overstapactie, dat is niet per se voor leden van Gewoon Fitness maar voor iedereen die van sportschool wil wisselen en bij ons lid wil worden. Bij ons betaal je bij het overstappen geen lidmaatschap- en administratiekosten. Hierdoor proberen wij die overstap mogelijk te maken. Vanuit Gewoon Fitness zijn er wel een aantal leden bij ons zijn komen sporten. Dat is natuurlijk wel gunstig.”

Global Fit is net overgenomen door Basic-Fit, dat is misschien minder gunstig?
“Daar ben ik eigenlijk niet zo bang voor. Qua prijs zitten wij wel tegen de ondergrens en wij hebben veel mensen op de vloer staan die het verschil moeten maken ten opzichte van een club als Basic-Fit of Fit4free. Dat zijn echt budgetclubs en die heel laag kunnen zijn in hun prijs doordat zij vrijwel geen personeel in dienst hebben en die hebben wij wel.”

 Zijn er nog plannen voor de toekomst?
“Wij willen ons zoveel mogelijk blijven aanpassen aan de klant. Daarnaast proberen wij in te haken op ontwikkelingen die zich voortdurend voordoen in de fitnessbranche. Verder zijn er altijd wel plannen om uit te breiden, maar in Alphen vinden wij deze vestiging wel genoeg. Wellicht komt er in een andere stad nog een vestiging bij.”

Als je er aan denkt om bij Fitness365 te komen sporten kun je altijd een gratis proefweek komen sporten. In die week kan je dan bepalen of Fitness365 ook iets voor jou is!

Fotograaf: Josh Walet
Fitness365.'
Fitness365

De nieuwe sportschool in Da Vinci.