Alphense ondernemers gaan triatlonavontuur aan

Met hun sportschool Pursue PT weten Vincent van der Kort en Lars van de Walle al menig mensen uit te dagen met hun persoonlijke trainingsaanpak. Dit keer hebben de heren echter zichzelf een uitdaging voorgelegd. Zij gaan met Triatlon Team Pursue meedoen aan de triatlon Challenge Almere op 12 september. Daar zullen zij de halve afstand afleggen, wat inhoudt: 1.9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21.1 km lopen. Die uitdaging gaan ze aan met vier andere teamleden, te weten Peter van Mil (eigenaar Van Mil Bouwbedrijf), Berry van Lammeren (Wille Donker Advocaten), Eric Vis (Blanksmagroep) en Bas Bosman (Hollands Wild); bekende gezichten in het Alphense bedrijfsleven.

Vincent en Lars trainen veel mensen voor diverse hardloopwedstrijden waar ze als team vervolgens aan meedoen, zoals de 20 van Alphen en de Mudmasters onlangs. Ook waren ze een van de initiatiefnemers van de succesvolle Obstacle Run afgelopen Zomerspektakel. Beide heren hadden nog een duidelijke uitdaging op hun eigen lijstje staan: meedoen aan een triatlon. Dit jaar besloten zij om die uitdaging aan te gaan. Dan wel in teamverband met mensen die bij hen trainen of die zich graag bij deze uitdaging wilde aansluiten. "Wij begonnen twaalf man. Inmiddels zijn daar zes van over.", aldus Vincent. "De trainingen vergen veel van je tijd en lichaam en dus zijn er een aantal teamleden afgevallen. Met deze zes gaan we het redden, daar zijn we van overtuigd."

In februari is het team begonnen met de trainingen. Voor de begeleiding en de trainingsopbouw hebben zij de hulp ingeroepen van Bas Bosman. Hij doet al langere tijd aan triatlon en deed in augustus 2013 met succes mee aan de IRONMAN in Kopenhagen. "Vincent legde mij zijn wens en idee voor. Hij vroeg mij of ik hieraan wilde meedoen en in kon bijdragen. Daar heb ik gelijk JA op gezegd. Niets leukers dan met elkaar richting een doel te trainen en ik help graag.", aldus Bas.

Alle overige teamleden waren onervaren met de sport, met name op het gebied van zwemmen. "Ik heb bijna iedereen wel moeten uitleggen hoe je goed moet zwemmen." vertelt Bas. "De meeste kunnen wel goed lopen of fietsen, dus dat vergt gewoon trainingstijd. Maar qua zwemmen kwam in het begin vrijwel niemand vooruit. Als je ziet hoe dat nu verbeterd is, word je daar alleen maar enthousiast van."

Op de weg naar Challenge Almere gaat het team deelnemen aan een aantal triatlonwedstrijden. De eerste is ICAN Amsterdam aanstaande zondag. "Daar gaan we voor het eerst meemaken hoe het is om met een paar honderd man in het buitenwater te zwemmen en hoe zo'n wissel nu echt gaat. We hebben er ontzettend veel zin in." zegt Lars enthousiast.

Bas is er zeker van dat alle teamleden later dit jaar de finish gaan halen in Almere. "Het is een fitte groep en hopelijk blijft iedereen zonder blessures de komende maanden." Op de vraag wie het eerste over de finish gaat op 12 september komt een duidelijk antwoord: "Daar gaat het niet om. De grootste winst ligt bij jezelf. Wel weet ik zeker dat niet voor iedereen dit triatlonavontuur dan voorbij is. Ik zie er nog wel twee van dit team voor de hele gaan." Wordt vervolgd dus.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.