De Vos Danscentrum start in maart met Draag&Dans

'Dansen, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen', denken ze bij De Vos Danscentrum. Daarom starten de dansschool in Alphen aan den Rijn binnenkort met de cursus Draag&Dans.

Het bij je dragen van je baby of jonge peuter in een draagdoek is al enige jaren een hype onder jonge ouders. Waarom dan ook niet op deze manier dansen met je kindje, bedacht Mieke de Vos van het Alphense danscentrum.

Enig onderzoek leerde dat er wel soortgelijke fitnessprogramma’s bestaan, maar echt dansen met je kindje voor je of achter op je rug komt sinds kort alleen in Engeland en Amerika voor. En binnenkort dus ook in Alphen aan den Rijn.

In de cursus Draag&Dans komen diverse dansstijlen aan bod, zoals ballroom, latin, salsa, swing en zelfs hip hop. De muziek en de choreografieën zijn uiteraard afgestemd op het dragen van je kind, maar biedt voldoende uitdaging. Tijdens het dansen kun je werken aan je conditie en tegelijkertijd genieten van je kind. Uiteraard staat gezelligheid centraal en kunnen ouders volop ervaringen met elkaar delen. Naast het bewegen wordt er voorlichting en advies gegeven over het ergonomisch dragen van je kind. Draagconsulente Amber Borghuis-Moed van Strikjebaby zal aanwezig zijn voor de nodige tips en adviezen. Ook als je nog niet kunt knopen, kan zij je op weg helpen.

Workshop op 12 maart
Op zaterdag 12 maart a.s. is de eerste workshop in de dansschool en kan je kennismaken met deze nieuwe dansvorm. Iedereen die al een kind draagt of wil gaan dragen is van harte welkom. Heb je geen draagsysteem, maar wil je wel meedoen? Er zullen tijdens de les extra draagdoeken en dragers aanwezig zijn. Ook als je zwanger bent en binnenkort wil gaan dragen, is de workshop de uitgelezen kans om het alvast uit te proberen.

Het is aan te bevelen om makkelijk zittende kleding aan te trekken en stevige (sport)schoenen te dragen. De workshop is van 10.30 tot 11.30 uur en kost €7,50. Je kunt je aanmelden via www.devosdanscentrum.nl. Het adres van De Vos Danscentrum is Zaalbergstraat 13, Alphen aan den Rijn.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.

Werkzaamheden gisteren 12:08

Raadhuisstraat voor ruim een halfjaar afgesloten door werkzaamheden

Vanaf 29 april zal een deel van het centrum ruim een halfjaar lang worden afgesloten vanwege nodige werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Dit betekent echter dat gedurende deze periode de Raadhuisstraat alleen te voet bereikbaar zal zijn.