Danspaar Voost en Van Uffelen neemt afscheid

Het Alphense ballroom danspaar Roy van Uffelen en Geraldine Voost heeft op zaterdag 21 mei tijdens het Nederlands Kampioenschap in het Topsportcentrum Almere afscheid genomen van het wedstrijddansen. Voor Voost is het afscheid definitief. Van Uffelen zal mogelijk in de toekomst met een andere danspartner terugkeren op de wedstrijdvloer.

Het (echt)paar kan terugkijken op een turbulente en succesvolle danscarrière. Kort nadat ze elkaar eind 2006 leerden kennen, ontdekten ze wederzijdse passie voor het dansen. Van Uffelen had al ervaring met wedstrijddansen in de stijldansdiscipline. Voor Voost was een bronscursus begin jaren 90 de enige ervaring. Onder de deskundige begeleiding van Alphense dansleraar Ronald de Vos begaven ze zich al vrij snel op de wedstrijdvloer.

Na diverse regionale successen was de stap naar het landelijke wedstrijdcircuit al snel gemaakt. In een razendsnel tempo werd in 2010 de A-klasse bereikt, de op-een-na-hoogste klasse. Hierna volgde een lange periode van blessureleed, waardoor het paar eind 2012 bijna de handdoek in de ring gooide. Dat het hier echte doorzetters betreft, blijkt wel uit het feit dat het paar zich desondanks een weg naar de top teruggevochten heeft. Eind 2013 begonnen de goede resultaten weer terug te komen. In 2014 werd het paar maar liefst 4 keer achter elkaar kampioen in de A-klasse in twee verschillende leeftijdscategorieën: de 35+ en de 45+ klasse. Later dat jaar volgde dan ook de langverwachte promotie naar de Hoofdklasse, het hoogste niveau dat in de danssport te bereiken is.

Echter om op dat niveau mee te blijven doen betekent heel veel trainen en al snel bleek dat een struikelblok te worden voor de fanatieke dansers. Beiden hebben een drukke full-time baan en het werd lastig om op dezelfde momenten tijd en energie te vinden om de broodnodige trainingsmomenten in te plannen. Beiden blijven echter actief binnen de bij het NOC*NSF aangesloten Nederlandse Algemene Danssport Bond (NADB). Voost is inmiddels benoemd als algemeen bestuurslid en van Uffelen keert zoals eerder gezegd mogelijk met een nieuwe danspartner terug op de vloer.

Over hun laatste wedstrijd is het paar eensgezind: "Onze laatste ronde was een van de beste die we in tijden hebben neergezet. Een beter afscheid hadden we ons dan ook niet kunnen wensen! En dit hebben we voor een groot deel te danken aan ons fijne team van trainers: Ronald de Vos, Robert Bogaart en Julie Fryer." Van Uffelen en Voost zijn tijdens het Nederlands Kampioenschap 2016 uiteindelijk geëindigd op een gedeelde 8e plaats.

Foto: v.l.n.r.: Ronald de Vos, Geraldine Voost, Roy van Uffelen, Julie Fryer, Robert Bogaart


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.