ARC speelt gelijk tegen Neptunus-Schiebroek

Pickwick heeft een product met de benaming Slaap Lekker Thee. Het zou zo maar kunnen dat de spelers van ARC die drank in de pauze van de thuiswedstrijd tegen Neptunus-Schiebroek hebben genuttigd.

Binnen drie minuten na de hervatting wed een 0-1 voorsprong omgezet in een 1-2 achterstand. Vier minuten verder viel nog een goal, maar het was slechts aan een domme actie van een speler in Rotterdamse dienst te wijten dat die treffer niet als 1-3 werd vermeld. Hij gaf de bal die al in het doel leek te gaan belanden nog even een laatste tikje, maar deed dat in buitenspelpositie. Het zou uiteindelijk nog 2-2 worden, maar het was onbegrijpelijk hoe de thuisploeg deze partij toch nog gedeeltelijk uit handen gaf.

ARC speelde weliswaar niet goed, maar was in de eerste helft tegen de gedeelde nummer laatst van de ranglijst, die buiten Rotterdam dramatisch presteert, toch de betere ploeg. Na nog geen vijf minuten werd de leiding al genomen. De beste man aan ARC-zijde Joey Lauhouh, niet voor het eerst dit seizoen, werd op links weggestuurd door Derek Prins en schoof nadat hij enkele verdedigers voorbij was gerend de 1-0 achter keeper Dillan Heijnen. Van de bezoekers viel in dat eerste part weinig te duchten, maar het lukte niet om de score uit te breiden. In de tweede helft stond het dus binnen no-time 1-2. In beide gevallen stond de roodzwarte defensie te slapen. De beste man aan Rotterdamse kant Claudio Santos Silva stond wel heel erg vrij. Kort daarna kreeg Leroy van Bueren alle gelegenheid om de bal uit een vrije trap van Santos Silva van dichtbij binnen te tikken. Vanaf dat moment leek zich en debacle af te tekenen, want opeens was Neptunus-Schiebroek, uitgekookt spelend, laten we het zo maar noemen, oppermachtig.

Toch viel in minuut achtenzeventig de gelijkmaker. Joey Lauhouh lokte slim een, overigens terecht gegeven strafschop uit en Robin de Heij kan je daarmee wel belasten: 2-2. Het was het eerste balcontact van De Heij die drie minuten daarvoor was ingevallen. Opeens ging ARC daarna weer voetballen en zat er zowaar nog meer in, zeker nadat invaller Vincent Velt na twee keer geel kon inrukken. De diverse grote mogelijkheden, met Derek Prins in de spits, leverden echte niets meer op. Een teleurstellend gelijkspel derhalve, waardoor het gat met een veilige plaats nu maar liefst vijf punten bedraagt.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.