ARC verliest in blessuretijd van Delta Sport

Na vijfenveertig minuten voetballen, waarin ARC in Vlaardingen minstens gelijkwaardig was aan Deltasport, stond het terecht 1-0 voor de Racing. Daan van Leeuwen rondde uit een pass van Stefan den Horder koelbloedig af.

Scheidsrechter Jansen vond dat kennelijk wat al te verrassend en besloot de thuisploeg na een half uur een strafschop cadeau te geven. Jop Knoester deed echt helemaal niets, maar de warrig leidende arbiter legde de bal op de stip. Dat Edinho Pattinama vanaf de stip hoog over schoot was absoluut gerechtigheid. Daar tussen door had Deltasport-keeper Carlo Willemse een afstandsschot van Luuk Samsom knap uit de bovenhoek getild. Dat zag er goed uit dus voor ARC.

De mannen van Frank Bloemheuvel begonnen ook goed aan de tweede helft, maar Joey Lauhouh kon uit een pass van Neal Arnoldus de bal net niet genoeg kracht meegeven. Na een uur voetballen werd Daniel Buijnink aan de kant behandeld aan een blessure en juist op dat moment profiteerde Deltasport. De tot dan toe goed georganiseerde verdediging van ARC had even de dekking niet op orde en het werd 1-1. Zeven minuten later stond de wedstrijd helemaal op z’n kop en leidde de thuisploeg met 2-1.Daniel Buijnink had inmiddels geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door debutant Tim Heijkoop.

Van lieverlee herpakte ARC zich weer en dat leidde tot de fraaie gelijkmaker van Stefan den Horder op aangeven van Jop Knoester. Ook Calvin Hoogstraten speelde zichzelf in kansrijke positie maar schoot voorlangs. De individuele kwaliteiten en de professionele trekjes van de spelers en begeleiders van Deltasport gaven uiteindelijk echter de doorslag. Eerst zag Michael de Leeuw een inzet van dichtbij tot zijn grote vreugde nog tegen de paal bal belanden, maar in de eerste minuut van de extra tijd moest hij voor de derde keer vissen. Uit een vrije schop liep invaller Maruchen Zimmerman de bal met zijn bovenbeen binnen.

Leidsman Jansen telde vanwege het vele tijdrekken van de thuisploeg, om de haverklap waren spelers zogenaamd heftig geblesseerd, maar een nieuwe gelijkmaker zat er niet meer in. Omdat Vitesse Delft verrassend van FC ’s-Gravenzande won moet ARC nu toch weer zes punten, een zwaar negatief doelsaldo meegerekend, goedmaken om de nacompetitie te ontlopen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.