Alphense Boys speelt gelijkt tegen VOC

Alphense Boys had het niet en zou het ook niet krijgen, zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen VOC. De roodwitten moesten genoegen nemen met een gelijkspel. De 1-1 bleek voldoende om de tweede periodetitel binnen te halen én er werd een punt ingelopen op de verliezende koploper Leonidas. De felicitaties werden nogal plichtmatig in ontvangst genomen door staf en spelers, omdat zij toch vooral teleurgesteld waren over het resultaat.

Alphense Boys had aan twee wake-up calls niet genoeg. De bezoekers uit Rotterdam, tiende op de ranglijst, kregen in het eerste kwartier al twee goede kansen op de openingstreffer, maar werkten één keer slordig af en vonden even later keeper Menno de Jong op hun weg. De Boys kon maar niet op toeren komen en het was daarom niet eens verbazend dat in de 28-ste minuut wel de 0-1 viel. Yannick Koevermans stond op de goede plaats en vogeltje vrij om een lage voorzet eenvoudig af te ronden.

Dat maakte de Boys wél wakker en binnen drie minuten volgden drie uitstekende kansen op de gelijkmaker. Eerst kwam Arjan Ouwendijk (foto boven) na een vlotte combinatie vrij voor doelman MC Vis. Hij keerde de inzet. Daarna kopte Thom Nouwens de bal op de lat (zie foto onder) en bij de volgende aanval redde Vis met zijn vuisten op een knap schot van Patrick Krop. Het bleek een tijdelijke bevlieging, want voor de pauze volgden geen andere kansen meer.

Na rust speelde Alphense Boys beter, maar had het moeite om de roodzwarte muur omver te spelen. Ook toen waren de kansen spaarzaam. Arjan Ouwendijk vond in de 59-ste minuut andermaal Vis op zijn pad. Kort daarna besloot scheidsrechter Toonen géén penalty te geven toen Thom Nouwens in een sandwich werd genomen. "Als ik het een strafschop had gevonden, had ik de bal wel op de stip gelegd", verdedigde Toonen zich naderhand. VOC stelde er één kans tegenover en ook nu weer mocht de Boys keeper Menno de Jong dankbaar zijn voor de redding met zijn vuisten.

Alphense Boys voerde de druk verder op. Beurtelings togen de verdedigers mee de aanval in en van hen was Evert Bauman met een schot uit de tweede lijn het dichtste bij een doelpunt. De bal verdween via een VOC-been en de armen van goalie Vis net langs de verkeerde kant van de paal. Het moest er voor de Boys op aan dat de bal een keer goed zou vallen, zoals dat heet. Zoals in de 81-ste minuut, toen een voorzet van Milan Stiphout precies in de kleine ruimte tussen de laatste linie en de keeper viel. Daar stond Arjan Ouwendijk, die ogenschijnlijk eenvoudig de bal knap binnen werkte. Toch alweer de zevende goal van de jonge middenvelder dit seizoen.

De Boys leek maar enkele tellen van de gelijkmaker te mogen genieten, want zag even later Yannick Koevermans alleen op Menno de Jong af gaan. Hij probeerde de keeper met een stift te verschalken, maar die leek daarop bedacht en kon de bal simpel vangen. Voor de Boys het sein om toch nog even alles op alles te zetten voor de winnende treffer, in de wetenschap dat Leonidas met 3-7 (!?) had verloren en de achterstand van drie punten dus ongedaan kon worden gemaakt. Het slotoffensiefje leverde echter geen kansen, laat staan doelpunten meer op.