ARC verliest weer in de extra tijd

ARC leek tegen de grootste degradatiekandidaat Voorschoten’97 een punt te pakken. Dat zou weliswaar een teleurstellend resultaat zijn, maar in een situatie waarin elk punt meegenomen is in ieder geval beter dan niets.

Het werd echter net als vorige week op de valreep toch weer niets. Arbiter Berg had van de vijf minuten extra tijd nog vijftien seconden open staan en op dat moment schoot invaller Peer van Paasen de 2-1 langs Michael de Leeuw. Sommige oer-ARC’ers verlieten in tranen de accommodatie van de Voorschotense club.

Het begin was gelijkwaardig op het bijveld in Voorschoten. Maar het was wel de thuisclub die in de achtste minuut aan de leiding kwam. De beweeglijke Tim Koning zag dat De Leeuw wat ver voor zijn doel stond en lobde de bal vanaf twintig meter fraai in de kruising. Dat was een lelijke tegenvaller, maar gezien de zwakte van de Voorschotense defensie en de rare capriolen van keeper Stefan van der Niet leek er nog niet al te veel aan de hand. Kort nadat Michael de Leeuw een inzet van handenbinder Ceyhun Isik uit de korte hoek had gedoken kreeg ARC een enorme kans om de stand recht te trekken. De doorgebroken Luuk Samsom werd net binnen de zestien getorpedeerd door keeper Van der Niet en de strafschop was logisch. De doelman kwam met slechts geel uitermate goed weg. Vervolgens keerde hij de penalty van Jeffrey Beukenholdt die toch wel verrassend achter de bal had plaatsgenomen en veel te zwak en nonchalant was getrapt.

In de tweede helft verscheen Stefan den Horder binnen de lijnen en dat leverde rap succes op. Na drie minuten bediende hij Daan van Leeuwen die bekwaam afrondde: 1-1. Nog geen twee minuten later kreeg diezelfde Van Leeuwen een nog grotere kans om de wedstrijd op zijn kop te zetten, maar nu faalde hij. Dat zag er even zeer hoopvol uit, maar na deze actie kwam de Racing amper meer aan uitgespeelde aanvallen toe. En als dat af en toe toch eens leek te lukken was er altijd nog de Voorschotense vlagger Straver die al zijn zeg maar bijzonder scherpe signalen gehonoreerd zag. Van lieverlee nam de thuisploeg het initiatief over, maar echt gevaarlijk werd de ploeg toch niet. Tot ver in de blessuretijd dus toen heel stiekem, maar wel puur op inzet, toch nog de volle buit werd gepakt. De kans om van een nacompetitieplaats af te komen is opnieuw met een week geslonken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.