Prima overwinning van Alphense Boys

Alphense Boys was weer een keer aan winnen toe. De ploeg leverde de afgelopen twee wedstrijden vijf punten in en liet tegen Laakkwartier zien de titelrace voorlopig niet op te geven. Op De Bijlen werd het 5-1 na een 2-0 voorsprong bij rust.

Als na negentig minuten een 5-1 stand op het scorebord staat, lijkt het er op dat je als thuisclub een makkie hebt gehad. Dat was echter zeker niet het geval. Boys 1 moest tegen het laag geklasseerde Laakkwartier veel strijd leveren. Het beloonde zichzelf daarvoor met vijf mooie goals. De eerste viel al in de vierde minuut, toen Thom Nouwens met een fantastische pass Arjan Ouwendijk vrijspeelde, die op zijn beurt beheerst afrondde: 1-0. De aanvoerder van de Boys stond een half uur later ook aan de basis van het tweede doelpunt. Hij leverde zo’n vrije trap af waar een spits alleen maar tegenaan hoeft te lopen - en dat deed Patrick Krop knap.

De 2-0 was op dat moment beslist geen juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Na de sterke openingsfase zakte de thuisploeg wat terug en een aantal defensieve slordigheden leverden de Hagenaars in korte tijd enkele uitstekende mogelijkheden op de gelijkmaker op. Iliass Daoudi mocht bijvoorbeeld alleen op Menno de Jong af, maar de goalie liet zich niet verschalken. De keeper die na dit seizoen naar tweede divisionist VVSB vertrekt, redde even later knap bij een nieuwe kans voor Daoudi en helemaal geweldig was zijn reddende reflex - met de voet - bij een honderd procent kans van Tony van den IJssel. Dat tussendoor Arjan Ouwendijk en Maurice Kerkhof óók hadden kunnen (en misschien wel moeten) scoren, geeft aan dat het een aantrekkelijke open wedstrijd was.

Arjan Ouwendijk, van wie afgelopen week bekend werd dat hij ook volgend seizoen weer bij de Boys speelt, maakte in de 54-ste minuut de 3-0. Hij werd na een bijna eindeloze aanval van de Boys vrijgespeeld en nam op een meter of tien van het doel de bal vol op zijn slof. De middenvelder kwam met zijn negende treffer van dit seizoen naast Patrick Krop aan kop van het clubtopscorersklassementje.

Vanaf dat moment was er eigenlijk geen vuiltje meer aan de lucht voor de Boys, ook al stond het zestig tellen later 3-1 door een doelpunt van Tony van den IJssel. Hoe hard Laakkwartier er ook voor werkte, moeilijk werd het niet meer voor de Boys. Niemand keek er van op toen de goed spelende Kevin Cameron na een snelle aanval - wederom met Nouwens aan de basis en Krop als verbindingsofficier - vrije doortocht naar Laakkwartierkeeper Wesley Storm kreeg en zuiver afrondde: 4-1. In de allerlaatste minuut bekroonde Thom Nouwens zijn geweldige wedstrijd met een echte Nouwens-goal. Vrijwel uit stilstand stuurde hij met een heerlijke boog de bal in de kruising (5-1).


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.