« Vorige - Volgende »

Alphense Boys weet uitwedstrijd tegen OVV te winnen

19 maart 2017 - 22:16  •  Alphense Boys  •  reacties

Alphense Boys weet uitwedstrijd tegen OVV te winnen

Alphen aan den Rijn - Het wegzenden van Nouwens dempte de euforie om de drie punten. De middenvelder, toch een toonbeeld van sportiviteit, haakte op de rand van de middencirkel een tegenstander en verhinderde daarmee een aanvalsopzet voor de thuisploeg. Negen van de tien scheidsrechters geven daar hoogstens een gele kaart voor. De overigens prima leidende arbiter Westenbroek oordeelde dat de in uitstekende vorm verkerende Spielmacher een overtreding ‘van achteren’ maakte en haalde er de rode kaart voor uit zijn achterzak.

Nogal bitter en het wordt zuur als dat ook nog drie of vier wedstrijden schorsing zou opleveren. Dat bericht uit Zeist moet de Boys angstvallig afwachten.

Zoals gezegd bleef verdere schade beperkt. OVV - de nummer negen van het klassement maar dit kalenderjaar nog ongeslagen - was weliswaar niet meer kansloos en mocht nog even aan een kleine stunt denken. De slotfase speelde zich ook voornamelijk op de helft van de Boys af, maar alle ballen die nog een beetje gevaarlijk in de buurt van het doel kwamen, konden vrij gemakkelijk door keeper Menno de Jong worden verwerkt.

Op de grasmat, hemelsbreed een paar kilometer van het strand af, was het vooral door de stevige wind lastig voetballen voor beide ploegen. In de eerste helft viel slechts af en toe een kans te noteren, voor beide ploegen. Op basis van het percentage balbezit was het niet verrassend dat de Boys kort voor de pauze de leiding nam. Maurice Kerkhof deed knap het voorbereidende werk en legde de bal klaar voor Patrick Krop, die weinig moeite had om zijn tiende goal van dit seizoen te scoren: 0-1.

Kort na de hervatting moest De Jong eerst nog een inzet van Roeland de Bruijne onschadelijk maken, maar in de fase daarna forceerde Alphense Boys de vroegtijdige beslissing. Na een mooie aanval via Stanley Mailoa en Maurice Kerkhof, dwong Patrick Krop met een halve omhaal OVV-goalie Gerard Dronkers tot een fraaie redding. Even later stond de keeper precies op de goede plek om een ‘vuurpijl’ van andermaal Krop met de vuisten te pareren. In de 65-ste minuut moest Dronkers zich toch gewonnen geven. Thom Nouwens legde de bal uit een vrije trap bij de tweede paal neer, waar Maurice Kerkhof de bal via de rug van een tegenstander in het doel kopte: 0-2.

Er leek toen niets meer mis te kunnen gaan, maar dan - als de scherpte eraf gaat - gaat het (te) vaak juist wel nog bijna mis bij de Boys. OVV kwam weer regelmatig voor het Alphense doel. Dan kan het gebeuren dat door een paar kleine onachtzaamheden op rij de bal ineens op de stip ligt. Yoeri Bak bracht de thuisploeg terug in de wedstrijd: 1-2. Zo’n zestig tellen moest Thom Nouwens er af. Zoals gezegd bleef dat zonder grote gevolgen. Het enige vermeldenswaardige uit de slotfase was nog de invalbeurt voor A-junior Silvanio Rodrigues, die daarmee zijn eerste minuten in Boys 1 mocht maken.

Fotograaf: Josh Walet
Alphense Boys.'
Alphense Boys

Eén van de grootste sportverenigingen in Alphen.