Weer een nederlaag voor ARC

Het was geen 1 april-grap van de man die het scorebord bediende bij de wedstrijd ARC-Westlandia. Het stond na vijfentwintig minuten daadwerkelijk 0-2 in plaats van 2-0.

De thuisploeg was de betere en voetbalde een aantal geweldig grote scoringskansen bij elkaar. Die werden echter geen van alle benut en de bezoekers sloegen nagenoeg vanuit het niets wel twee keer toe. De wedstrijd zou uiteindelijk in een voor ARC ontluisterende 1-2 eindigen, waardoor de Alphense Racing Club ondanks een nieuw logo de nacompetitie om handhaving nu echt niet meer lijkt te kunnen ontlopen.

Trainer Frank Bloemheuvel had rigoureuze maatregelen genomen. Michael de Leeuw was op de reservebank geposteerd en Niels de Vogel nam zijn plaats in. Hij tankte zelfvertrouwen door na vier minuten een inzet van Jasper van Dijk op knappe wijze onschadelijk te maken. Het initiatief lag in die beginfase bij de gastheren. Vooral Joey Lauhouh was prima op dreef en maakte de Westlandia-defensie regelmatig wanhopig. Kort na de redding van debutant De Vogel was het spektakel aan de overkant. Joey Lauhouh was op snelheid weg, omspeelde de uitkomende keeper Rowdy Jansen, legde keurig breed, maar twee ARC’ers hadden veel te veel tijd nodig om er wat mee te doen. Vervolgens knalde Calvin Hoogstraten tegen de lat en verdween de bal alsnog in het doel via een verdediger. Scheidsrechter Ferit Akkaya had echter een duw van Daan van Leeuwen geconstateerd en keurde de treffer af. Tien minuten later was de kans op een ARC-goal minstens zo groot en opnieuw was Lauhouh de man die aan de basis stond. Nu bediende hij Luuk Samsom op maat, maar die schoot veel te gehaast tegen de doelman aan. Vier minuten verder lag de bal opeens achter Niels de Vogel in het net. Stefan Bron kopte uit een voorzet via de onderkant van de lat binnen. Het werd nog erger toen niet veel later de 0-2 viel. De behendige Ricoberto Lijandro gaf voor en via Machiel van Maarseveen was De Vogel opnieuw kansloos. Met 0-2 in een belangrijke wedstrijd de rust ingaan beloofde niet veel goeds en dat bleek ook.

Uiteraard probeerde ARC er na de hervatting het tij te keren maar het opportunistische spel leverde eigenlijk niet zo veel kansen op. Trainer Frank Bloemheuvel trachtte met een wissels iets te forceren. Younes Emaangoun en debutant Kilian Bouwhuis kwamen in het veld voor de aangeslagen Daan van leeuwen en Neal Arnoldus. Hierop pakte ARC weer het initiatief en ontstond er weer hoop toen Derek Prins uit een vrije trap van Calvin Hoogstraten de 1-2 binnen kopte. ARC bleef aandringen en Luuk Samsom kreeg een levensgrote kans op de gelijkmaker. Het zat er echter niet in en een toch wel onnodige nederlaag was een feit.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.