Alphense Boys wint van CVV Zwervers

Ook in de 22-ste speelronde bleef de achterstand van Alphense Boys op lijstaanvoerder Leonidas op vijf punten staan. Vorige week speelden beide teams gelijk, zondag wonnen ze allebei. Alphense Boys hoefde niet zijn beste voetbal te laten zien tegen hekkensluiter CVV Zwervers, om met 3-1 te winnen.

Als één ding deze middag duidelijk werd, was het wel hoe belangrijk Thom Nouwens voor Boys 1 is. De middenvelder startte tegen CVV Zwervers op de bank. Vorige week liep hij tegen SC Woerden een blessure op, waardoor hij deze week niet kon trainen. Zonder zijn aanvoerder is Alphense Boys nooit helemaal zichzelf. “Thom is de motor”, zei trainer Aad van den Berg, die Nouwens al na zo’n twintig minuten voor een warming up de dug-out uitstuurde. De bezoekers hadden toen trouwens al hun grootste kans van de wedstrijd gehad, maar schoten de bal rakelings voorlangs.

In de 38-ste minuut verving Nouwens Maurice Kerkhof, die kampte met de naweeën van een blessure die hij eveneens in Woerden opliep. Even later lag de 1-0 in het net, na een scherpe voorzet van Nouwens die daarmee een kluts-situatie voor de Zwervers-goal inleidde. Toen de bal voor de voeten van Patrick Krop belandde, hoefde hij die slechts een half tikkie te geven voor zijn elfde goal van het seizoen. Dat is al één meer dan zijn totaal vorig jaar.

In de tweede helft tekende Nouwens hoogstpersoonlijk voor de 2-0 en de 3-0. In de 67-ste minuut werd Kevin Cameron binnen de zestien half omver gelopen. Arbiter Wiedijk, die de Boys daarvoor al een penalty had onthouden, wees nu wel naar de stip en Nouwens voltrok het vonnis onberispelijk. Even later gaf invaller Djazz Manusama de 3-0 op een presenteerblaadje aan Nouwens, die zó vrij voor de keeper normaal gesproken nooit mist. Nu wel: de 17-jarige Zwervers-keeper Rik de Vries verijdelde de goal nog. Vlak daarna was hij echter kansloos toen een schot van Nouwens uit de tweede lijn van richting werd veranderd. Toch 3-0 door Nouwens, dus.

Dat de teller daarna niet verder opliep, was te wijten aan het missen van een groot aantal enorme kansen. Patrick Krop, Kevin Cameron, Arjan Ouwendijk, Erwin Nuijtinck, Evert Bauman en Nouwens zelf wisten het doel niet meer te vinden. Kort voor tijd redde Jerry Fortes uit een hoekschop nog de spreekwoordelijke eer voor de bezoekers, die alleen met een voetbalwonder degradatie nog kunnen ontlopen. De 3-1 was alweer de vijfde nederlaag op rij voor de gasten.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.